Informatiu del 18-02-2017

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte per millorar la seguretat, el funcionament i l’operativitat dels òrgans de desguàs (comportes i mecanismes per alliberar l’aigua retinguda) de la presa de l’embassament de Siurana. El pressupost d’adjudicació és de 35.907 euros i es disposa d’un termini de cinc mesos per a la redacció del projecte.

L’obra pretén millorar la seguretat dels òrgans de desguàs de mig fons. Aquesta millora es conjugarà amb les adequacions oportunes que permetin gestionar de manera òptima l'evacuació i regulació de petits cabals per les línies de desguàs de mig fons amb la finalitat de complir de manera segura amb les prescripcions ambientals que corresponen a la conca del riu Siurana.

pantà siurana

El conseller de Cultura, Santi Vila, va presentar el passat divendres les actuacions dutes a terme al conjunt de pintures rupestres de Capçanes. Des de que van ser descobertes l’any 2014, s’han realitzat diverses intervencions amb l’objectiu de protegir, conservar i difondre els 9 conjunts de pintures rupestres descoberts al terme municipal d’aquesta població.

En concret, s’ha dut a terme l’aixecament topogràfic i la documentació dels abrics i dels barrancs de la Vall i Parellada, que ha permès conèixer i entendre el perquè de la concentració de pintures en els barrancs i de la seva ubicació.

Així mateix, entre les pintures descobertes hi destaquen el toro de Parellada III, la figura animal més gran documentada a Catalunya, que mesura més de 50 cm, i de l’escena de la Vall II, coneguda com “La matança”. Els treballs realitzats han permès recuperar la lectura de les figures que anteriorment no s’apreciaven bé; la documentació de 6 nous arquers, i una nova explicació de l’escena pintada. També s’ha recuperat i consolidat un gran cérvol i una figura humana de l’Abric de la Vall I.

El terme de Capçanes té la concentració de pintures rupestres més gran de Catalunya, amb 19 conjunts identificats. A més a més, la comarca del Priorat és el lloc de Catalunya on s’ubiquen la majoria conjunts de pintures rupestres de Catalunya: 43 dels 120 documentats a tot el país. És a dir, a la nostra comarca s’hi localitza una tercera part de tota la pintura rupestre coneguda a Catalunya.

Properament s’iniciaran les visites guiades als abrics de pintures rupestres de Capçanes per tal de difondre i donar a conèixer les pintures rupestres i la seva importància històrica a la població.

WhatsApp Image 2017 02 20 at 17.56.47

Després de la victòria de l’equip de la capital del Priorat per 2-1 davant del Mas Pellicer i les ensopegades dels rivals directes, el Falset Esportiu aconsegueix una jornada rodona. Per una banda retalla distàncies amb el líder, la Canonja, mentre que per l’altra s’allunya dels seus perseguidors directes, l’Escuela San Pedro San Pablo i la Pastoreta, els quals queden a 3 punts de l’equip Prioratí. Precisament, va ser el Porrera qui va empatar 2-2 amb l’Escuela San Pedro San Pablo. Malgrat l’empat, els porrerans segueixen cuers amb 11 punts.

Derrota del juvenil del Falset per 1-3 en la visita al Nou Domènech Aragonès de la Canonja. Els falsetans segueixen amb la seva mala ratxa de resultats i ja són desens amb 23 punts.

En futbol sala, empat del Priorat Nord a la pista de l’Ametlla de Mar per 1-1. Els prioratins segueixen cuers amb 6 punts. Taules també entre el Capçanes i el Vandellòs (2-2), resultat que manté els capçanencs cinquens amb 16 punts.

Aquesta són els resultats esportius dels equips prioratins:

Tercera Catalana ( Grup 2)

Falset Esportiu 2 : 1 Mas Pellicer

Unió Esportiva Porrera 2 : 2 Escuela San Pedro San Pablo

Primera Divisió Juvenil (Grup 10)

Falset Esportiu 1 : 3 La Canonja

Primera Catalana Futbol Sala (Grup 6)

Ametlla de Mar 1 : 1 Priorat Nord

Segona Catalana Futbol Sala (Grup 7)

Vandellòs 2 : 2 Capçanes

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat