L'informatiu cap de setmana 22-07-2017

Aquests dies ha finalitzat el curs intensiu de Monitor/a de lleure, que durant el mes de juliol ha organitzat l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset. El curs, impartit per la Fundació Santa Maria de Siurana, es va iniciar el passat 10 de juliol i ha comptat amb l’assistència de 13 joves, tots majors de 18 anys.

El curs de Monitor/a d'activitats d'educació en el lleure és la formació que prepara per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. Es treballa l’organització, dinamització i avaluació d’activitats en el marc d’una programació general.

Els continguts del curs tenen en compte, entre altres, tècniques d’animació grupal, educació en valors, seguretat i prevenció de riscos. A fi d’assolir tots aquests coneixements, la formació s’estructura en 100 hores de classes presencials, 50 hores de formació telemàtica i 160 hores de pràctiques.

Els joves que han superat el curs rebran el Carnet de monitor/a en el lleure que atorga la Generalitat de Catalunya.

Curs Monitors 2017 0

20 establiments del Priorat han aconseguit l’acreditació com a nou punt d’informació del Parc Natural de Montsant i l’Espai d’Interès Natural Serra de Llaberia. Aquest reconeixement arriba després d’haver realitzat  un curs de 40 hores, que ha servit per ordenar l’activitat d’informació al visitant a la comarca, on només existeix oficialment un punt d’informació turística (l’Oficina de Turisme del Priorat, a Falset), i on habitualment són també els agents vinculats al sector turístic els que han de desenvolupar aquesta tasca.

Així mateix, el Parc Natural de Montsant ha acreditat 31 persones com a “bon coneixedor del Parc Natural de Montsant”, en superar un curs de formació de 80 hores organitzat durant els mesos de maig i juny, i dirigit a persones, empreses o entitats que vulguin desenvolupar la seva activitat professional dins l’espai natural protegit

Aquests cursos s’emmarquen en el pla d’accions de la Carta Europea del Turisme Sostenible amb l’objectiu de formar a empreses, entitats i particulars del sector turístic amb els coneixements necessaris per a divulgar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural dels espais naturals protegits del Priorat, així com de les activitats que s’hi poden desenvolupar.

Els cursos han estat organitzats pel Parc Natural de Montsant, amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat, i el Consorci de la Serra de Llaberia.

BIG 731460401072117 03

 

El descarrilament d'un tren de mercaderies a la línia R15 a l'altura de Capçanes continua provocant reaccions i queixes dels usuaris i dels partits polítcs. L'últim a fer-ho ha estat la CUP del Priorat, que en un comunicat denuncia la "deixadesa i el total abandonament" que pateix la R15 al seu pas per la comarca. El comunicat afirma que "no pot ser que una de les poques infraestructures de transport públic que tenim pateixi aquest abandonament" i  reivindica que "les persones de les nostres comarques han de poder gaudir de l'ús del transpor públic de la mateixa manera que la resta del territori".

En declaracions a Ràdio Falset, l'alcalde dels Guiamets i membre de la CUP Priorat, Miquel Perelló, posava de manifest la manca d'inversions a la línia i exigia que es posi fi al "desmantellament de la línia". Així mateix, Perelló també es manifestava a favor de que la Generalitat assumeixi la gestió del tram català de la R15. "Nosaltres creiem en les infraestructures públiques, i com a tal, entenem que qui s'ha de fer càrrec de la gestió de la línia és la Generalitat". 

El comunicat dels cupaires també exigeix que les freqüències i els horaris s'adaptin a les necessitats dels usuaris i no als interessos econòmics," ja que fan un servei públic i es deuen a les persones".

 

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat