Informatiu cap de Setmana 18-03-2017

Els impulsors de la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” van reunir-se ahir dijous amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Els representants prioratins van exposar al president l’estat en què es troba la candidatura així com les actuacions que està previst dur a terme tant a curt com a mitjà termini.

Per part dels impulsors han assistit a la trobada Pilar Just, presidenta de Prioritat; Joan Carles Garcia i Jordi Sabaté, president i vicepresident del Consell Comarcal del Priorat, respectivament, i Immaculada Costa, diputada de la Diputació de Tarragona.

Els impulsors van destacar que el projecte segueix endavant el seu camí per obtenir el reconeixement de la UNESCO, amb el mes de setembre en l’horitzó. Aquesta és la data en què l’Estat decidirà si presenta la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a la UNESCO el febrer del 2018, perquè sigui avaluada durant el proper any i, si tot és correcte, acabar sent inscrita a la Llista de Patrimoni Mundial el 2019.

En aquests moments, des del Priorat es treballa per reforçar el dossier d’una candidatura complexa i de gran abast, incidint, per exemple, en l’anàlisi comparativa que permet establir els valors que pot aportar a la Llista de Patrimoni Mundial.FOTO Priorat Puigdemont 01 0

La sisena etapa de la 97a edició de la volta Catalunya tindrà com a escenari diversos municipis prioratins. L’etapa, que arrenca a Tortosa, entrarà a la comarca pels Guiamets, i seguirà cap a Capçanes, Marçà i Falset, de d’on els ciclistes es dirigiran cap a Porrera per la N-420. Després d’enfilar el coll de Porrera la volta pujarà fins al coll d’Alforja i continuarà l’etapa fins a arribar a Reus.

Com a conseqüència del pas de la volta per la comarca hi hauran alteracions i talls de carreteres. En concret, es veuran afectades la TV-3031 entre els Guiamets i Capçanes, la T-3002 de Capçanes a Marçà i la N-420 entre Marçà i Falset i fins al Coll de la Teixeta. Finalment, també es veuran afectades la TP-7401 a Porrera i la C-242  al coll d'Alforja.

La capital del Priorat ha organitzat aquest cap de setmana diversos actes per recollir fons per a l’ajuda humanitària dels refugiats que fugen dels diferents conflictes de l’Orient Mitjà. 

En col·laboració amb l’ONG Pallassos Sense Fronteres s’han organitzat diversos actes entre els que destaquen la tertúlia que mantindran al teatre l’Artesana la periodista Mònica Terribas, l’exdiputat de la CUP David Fernández, Jaume Mateu, més conegut com Tortell Poltrona, Jordi Soldevila i Miquel Puig. Acte seguit, hi haurà un vermut a la plaça de l’Artesana.

A la tarda, tindrà lloc l’actuació de Tortell Poltrona i seguidament, hi haurà una xocolatada organitzada per l’Associació de Dones “La Quartera”. Finalment, al vespre, tindrà lloc el sopar solidar a l’absis del Castell.

Així mateix, durant aquests dies es pot participar en el sorteig de diversos lots exposats a La Floristeria, Casa Baldomero, Electrodomèstics Marino, L’Home de Fang i a Moda Infantil Paquita i també comprar el vi solidari a la Cafeteria Àgora, El Tomb, Pellejà Perruquers, Ferreteria Martí, Carnisseria Miró i Fleca Pedret. 

cartell solidari 2

 

 

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat