L'informatiu cap de setmana 17-03-2018

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat aquest divendres les darreres obres de restauració i adequació que s’han fet a la Cartoixa d’Escaladei. En concret s’han rehabilitat, per tal d’obrir al públic, diversos espais de la cel·la C, com és el cas de l’hort o el mirador i s’han adequat els accessos al monument per millorar l’experiència de la visita. Així mateix, s’han redactat els projectes de rehabilitació i museïtzació del claustre major i del nou espai d’acollida del monument.

Les obres de la Cartoixa han tingut un cost de 534.077 euros i s’han emmarcat en el programa Patrimoni en Acció del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Obra Social “La Caixa”.  Aquests treballs de millora, a més, formen part del conjunt d’actuacions previstes en el pla director del monument que el Departament de Cultura va redactar l’any 2007 coincidint amb l’impuls de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Per al 2017, estan previstes la culminació de la redacció del projecte del nou espai d’acollida i espai D.O.Q. Pirorat; la restauració de la façana del sagrari de l’església, que durà a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, així com les obres de restauració i museïtzació del claustre major.

santivila

Publicitat