Butlletí setmanal 21-03-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio falset

La gestió de L’hospital comarcal de Móra d’ebre seguirà en mans de Gecohsa almnenys 2 mesos més després que el departament de salut hagi revonegut que encara no se’n pot fer càrrec. La decisió no ha agradat ni al territori ni als treballadors del centre. En una reunió celebrada el passat dilluns entre els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra alta i del Priorat i els ajuntaments de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset, el territori va mostrar la seva preocupació. Jordi Sabaté és el president del consell comarcal del Priorat.

Llegeix més...

Aquest divendres es va presentar a Falset l’Associació Solcats, una entitat que vetlla per l’empara i la protecció dels animals, en especial els gats, que viuen al carrer. Sandra Lorente, presidenta de Solcats, defensava a Ràdio Falset que els gats de carrer "tenen els mateixos drets que els gats domèstics" i explicava el procés que vol seguir l'associació per gestionar èticament les colònies felines de Falset: "Solcats té com objectiu principal gestionar les colònies controlades de gats ferals, aplicar el CER (capturar, esterilitzar i retornar) i establir punts d'alimentació per a que s'acostumin a menjar pinso i tenir-los controlats en un punt concret".

Segons Solcats, actualment a Falset existeixen 8 colònies de gats repartides pel municipi. Lorente explicava que la presència de gats al carrer es genera com a conseqüència de dos fets: "Per una banda, hi ha  els gats que viuen a casa de les persones però que tomben pel carrer i no han estat esterilitzats, i per l'altra, hi ha tots aquells gatets i gatetes que han nascut en els domicilis particulars i que han estat abandonats pels seus propietaris". "La presència de gats al carrer, al final, és deguda a un error humà", sentenciava Lorente.

Solcats manté contactes amb l’Ajuntament de Falset per tal de crear un conveni de col·laboració que pugui ajudar a sufragar els elevats costos de gestionar les colònies felines que viuen al municipi. Malgrat que fins al moment, tot i la bona rebuda que ha tingut la iniciativa per part de l'ajuntament, no s'ha signat cap conveni, l'associació ha començat les esterilitzacions de diversos gats de la colònia de la FALBAR.

WhatsApp Image 2017 06 17 at 18.38.49

Publicitat