Butlletí setmanal 21-03-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio falset

La gestió de L’hospital comarcal de Móra d’ebre seguirà en mans de Gecohsa almnenys 2 mesos més després que el departament de salut hagi revonegut que encara no se’n pot fer càrrec. La decisió no ha agradat ni al territori ni als treballadors del centre. En una reunió celebrada el passat dilluns entre els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra alta i del Priorat i els ajuntaments de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset, el territori va mostrar la seva preocupació. Jordi Sabaté és el president del consell comarcal del Priorat.

Llegeix més...

La Candidatura "Priorat- Montsant- Siurana, mosaic mediterrani" he estat acceptada aquest divendres per esdevenir patrimoni mundial de la UNESCO. El Consejo de Patrimonio Histórico ha donat el vistiplau a que la candidatura prioratina sigui presentada al Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO el proper mes de febrer. Si la candidatura és acceptada, seria reconeguda com a patrimoni mundial l'any 2019.

D’aquesta manera, doncs, la candidatura del Priorat acompanyarà a la del “Paisatge Cultural de Risco Caído i els espais sagrats de muntanya de Gran Canaria”, que ja va ser escollida el passat mes de març.

La proposta de candidatura, segons els requisits de la UNESCO, justifica el seu valor universal excepcional, en base als criteris V i VI establerts per la Convenció: per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».

 

20160326 112501

Publicitat