Butlletí informatiu 14-11-2018

La vaga general del passat 8 de novembre va tenir un ressò desigual a la nostra comarca. Si per una banda, molts comerços i empreses no la van secundar, per l’altra, els comitès en defensa de la República van mobilitzar-se per rebutjar els empresonaments dels consellers del govern i dels líders de l’ANC i Òmnium.

De fet, el CDR del Priorat va programar un dia de mobilitzacions contínues que va arrancar a les cinc de la matinada al pàrquing de l’Euterpe. Una seixantena de persones van desplaçar-se fins a les vies d’accés a la ciutat de Tarragona, o juntament, amb la resta de CDR del Camp van bloquejar les vies de comunicació de la ciutat i els accessos al port durant les primeres hores del matí.

A les 11 del matí va ser el torn dels pagesos. Unió de Pagesos va organitzar una marxa lenta amb tractors i altres vehicles fins a Móra la Nova on es van concentrar amb els companys de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta i van fer marxes lentes per l’eix de l’Ebre.

A la tarda, a Falset, una concentració a la Quartera va posar el punt i final a una jornada de vaga general en defensa de la llibertat dels presos polítics. En l’acte, es va llegir un manifest de Crida per la Democràcia que demanava posar fi a la judicialització de la política i l’alliberament dels presos polítics i condemnava les agressió feixistes comeses els darrers dies.

També va intervenir a l’acte, Carles Vicente, membre de la comissió permanent nacional de la Unió de Pagesos. Vicente va exigir la llibertat dels presos polítics i la restitució de les institucions catalanes.  “Llibertat és el que clamem i exigim” afirmava Vicente, i afegia que “cal tornar a la normalitat, desactivar el 155 i restituir les eleccions catalanes”. Respecte a les eleccions del 21 de desembre, Vicente afirmava que “hi serem per denunciar el que està passant”. L’acte va culminar amb el cant dels segadors i crides a favor de la llibertat. 

WhatsApp Image 2017 11 08 at 18.19.00

WhatsApp Image 2017 11 08 at 13.41.59

 

Publicitat