Butlletí informatiu 14-11-2018

El Consell Comarcal del Priorat ha demanat els serveis d’un gabinet d’advocats especialitzat en qüestions mediambientals per redactar un informe tècnic sobre la situació del Riu Siurana. Així ho va explicar a la sessió plenària d’ahir al vespre el president del Consell, Jordi Sabaté, que va anunciar que “les principals línies de treball són les relacionades amb el delicte mediambiental, els transvasaments de conca o l’antiguetat de les concessions”.

Sabaté va destacar que aquest informe “ha de servir per fer força en les negociacions amb l’ACA, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes”.

El tema de l’aigua del Siurana va sortir al ple arran d’una pregunta de la CUP que demanava l’estat actual de la situació després de l’aprovació per unanimitat de la moció sobre els recursos hídrics de la comarca en el plenari del juliol. El conseller cupaire, Damià Fàbrega, va destacar que l’encàrrec d’aquest informe “és una eina més que tindrem per fer front a una situació aberrant, en la qual tenim la raó”.

Fàbrega també es va encarregar de recordar al ple, que la moció sobre els recursos hídrics ha estat presentada als plenaris del Consell Comarcal del Baix Camp, on va ser rebutjada amb el vot contrari del PDeCAT, PSC i PP i l’abstenció d’ERC i Ciutadans, i al de la Diputació de Tarragona, on també va ser rebutjada. La CUP va denunciar “la contradicció dels partits que hi voten a favor a la comarca i en contra a les altres institucions”.

Finalment, en el Ple d’ahir també es va explicar que el Síndic de Greuges s’ha interessat per la qüestió i ha demanat la informació dels passos que s’estan fent des del Consell arran d’una denúncia presentada per la Plataforma en Defensa del Riu Siurana.

WhatsApp Image 2017 09 09 at 08.25.33

Publicitat