Butlletí informatiu 14-11-2018

El Mossos d’Esquadra van requerir al Consell Comarcal informació sobre el Consell Esportiu del Priorat (CEP) per odre del jutjat de Falset. Segons es va explicar al Ple del Consell d’ahir al vespre, arran d’una pregunta de la CUP Priorat, la policia judicial va demanar el contacte i el NIF del Consell Esportiu. El president del Consell Comarcal va apuntar que “se’ls va donar la informació demanada” tot i que també va afegir que a l’ens comarcal “no tenen coneixement de qui, físicament, és responsable del Consell Esportiu del Priorat”.

Sabaté va destacar, també, que paral·lelament, el Consell “demanarà explicacions a la Unió Catalana de Consells Esportius (UCEC)” ja que aquest, era l’òrgan que s’havia d’encarregar de l’organització d’activitats esportives a la comarca en absència del Consell Esportiu. El president va criticar “la mala gestió” de la UCEC i l’acomiadament del tècnic que s’havia d’encarregar de la coordinació de les activitats esportives a la comarca. Sabaté va afegir que és un tema “molt difícil de resoldre” i va passar a la UCEC la responsabilitat de la falta d’activitat esportiva a la comarca. “Són ells els que tenen l’encàrrec de que l’esport funcioni a la comarca”, va sentenciar.

Per la seva banda, el conseller comarcal de la CUP, Damià Fàbrega, va apuntar que “malgrat que sabem que el Consell Comarcal no és el CEP, entenem que com a òrgan de representació comarcal ha de mantenir una supervisió de tot el que rodeja aquest consell esportiu tant opac i obscur que ha tingut una gestió nefasta durant molt temps”. “Recolzem totalment aquesta feina per esclarir la veritat”, va afegir el conseller cupaire.

En referència a la gestió de la UCEC al capdavant de les activitats esportives a la comarca, Fàbrega va afegir que “és un altre despropòsit d’aquest cas”. “Malgrat després de la creació de la comissió semblava que aquest dèficit d’activitats esportives s’anava pal·liant, amb la contractació d’un tècnic, ha quedat demostrat que només eren paraules”, explicava i sentenciava que “la gestió de la UCEC és nefasta i no està solucionant res”.

El Consell Esportiu del Priorat era una entitat privada que s’encarregava de realitzar activitats esportives a la comarca amb diners públics. Al CEP hi tenien representació el Consell Comarcal, ajuntaments, entitats esportives, federacions, ampes, i ja fa anys que arrossega problemes i no desenvolupa les seves funcions. A principis del 2016, i gràcies a la pressió de diversos alcaldes de la comarca es va decidir la creació de dues comissions, una d’esportiva i una d’econòmica, per tal de, per una banda, dinamitzar la falta d’activitat esportiva a la comarca i, per l’altra, posar una mica de llum a la gestió econòmica d’aquest ens que va provocar un deute de prop de 70.000€.

institucio edifici

Publicitat