Imprimeix

Aquesta setmana han arrencat les obres del Pla de barris de Falset. Els projectes inclosos dins d’aquest pla són millores en diversos carrers i edificis del casc antic, com ara la nova pavimentació dels carrers Malanyet, Torroja i de l’Era i la millora d’espais com la plaça Sant jordi, l’entorn de Cal Magrinyà i la rehabilitació de Cal Pàmies, que ha d’acollir la nova escola de música. L’alcalde de Falset explicava en declaracions a Ràdio Falset els motius que els han fet decidir per uns projectes en detriment d’altres. “Hem escollit millorar carrers que serveixen de connexió entre diversos barris, que són força transitats o bé que tenen la funció de circunvalació per al municipi”, explicava.

 

L’import total dels projectes ascendeix a 1.255.612,19, dels quals, i en virtut del Pla de Barris, la Generalitat n’assumirà el 75% (941.709,14€). La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset i per contribucions especials. Segons l’alcalde, “això és molt important” ja què sense l’ajuda de la Generalitat “algunes inversions no es podrien fer”.

 

Respecte a les contribucions especials que han d’aportar els veïns, Domènech explicava que “seria injust no cobrar-les, ja que en d’altres projectes que s’han fet en el marc de la llei de barris en legislatures anteriors, també es van aplicar”.

 

Quins són els projectes inclosos en el Pla de Barris?

 

Cal Pàmies acollirà l’escola de Música de Falset

Atesa la situació de ruïna de l’edifici (situat al carrer Davall, al costat de la Biblioteca), el projecte proposa una rehabilitació en dos parts. La primera part és l’habilitació de l’Escola de música a les plantes baixa, primera i golfes. El projecte també preveu refer els forjats de nou i mantenir i restaurar la façana que dóna al carrer Davall.

 

Pavimentació dels carrers Malanyet, Torroja i de l’Era

El projecte preveu executar la nova pavimentació, la substitució de serveis de la xarxa d’aigua potable i de clavegueram, el soterrament dels creuaments de la xarxa de telefonia, baixa tensió i la preinstal·lació de la xarxa de subministrament de gas, així com la renovació de la lluminària de l’enllumenat públic. Les solucions adoptades varien segons les condicions de cadascun dels carrers i les al·legacions que van presentar els veïns i que es van tenir en compte.

 

Millores en L’entorn de Cal Magriñà

El projecte que s’impulsa a l’entorn de Cal Magriñà (on ara hi ha la Biblioteca) preveu el condicionament de l’exterior que dóna a l’Euterpe, la rehabilitació del pont-aqüeducte i l’habilitació d’un nou punt d’accés al centre històric de la població, a través dels rentadors.  L’objectiu és dotar de major dinamisme i atractiu aquest espai urbà, alhora que es millora i s’agilita la connexió del nucli antic de la vila amb l’Euterpe i el Pont.Una passera unirà els detrassos de cal Magriñà amb els rentadors.

 

Intervenció al Pla de missa

Entre els projectes inclosos al Pla de barris també hi ha l’enderrocament d’un edifici que toca a l’església i que permetrà connectar la plaça de Sant Jordi (conegut popularment com a Pla de missa), amb els carrers Vallmoreres i de l’Hospital vell.  D’aquesta manera, s’urbanitza un important espai lliure al costat de l’església, alhora que es guanya espai públic i es millora la circulació i la connexió entre diferents carrers situats en aquesta zona històrica del poble. En total, són 920 metres quadrats sobre els quals s’intervé i que passen a ser de caràcter públic.

 

Tots aquests projectes han de quedar enllestits abans del 30 de juny d’aquest any, quan acaba el Pla de barris.

 

El Pla de Barris va ser concedit a Falset l’any 2009 i, fins a la data, se n’ha executat un 22% amb projectes com les obres del carrer de Dalt, la neteja del barranc i l’Institut de Cultura i Patrimoni, entre d’altres iniciatives.

 

Cal Pàmies acollirà l'escola de música de Falset:

Cal Pamies Escola de Musica

Vist: 373