Informatiu cap de Setmana 15-12-2018

La portaveu de Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Ajuntament de Falset va afirmar en una entrevista a Ràdio Falset que la Llei de Barris “és el gran projecte del municipi des de l’any 2009”.  Maria Jesús Sánchez va explicar que el Pla de Barris “no és tan sols un projecte de transformació urbanística, sinó també busca una transformació social dels barris més antics del municipi”. 

Sánchez, amb tot, va afirmar que el projecte actual impulsat pel govern municipal, i pel qual s’ha hagut de demanar un crèdit que ha fet créixer el deute de l’ajuntament “és arriscat”. La cap de l’oposició es mostrava preocupada ja que no tenen clar que la Generalitat aporti el finançament en els terminis acordats. “Tenim motius per tenir por, ja que a l’anterior legislatura ja vam viure l’impagament i l’incompliment dels terminis per part de la Generalitat”, explicava i afegia que “tant de bo m’equivoqui, però l’incompliment de la Generalitat pot tornar a passar”.

Preocupació per la falta d'aigua

La líder socialista també es va mostrar preocupada pel problema de l’aigua. Per Sánchez les mesures que ha tirat endavant el govern d’Independents per Falset “no són, en cap cas, la línia que els socialistes teníem marcada”.  “Nosaltres, quan estàvem a govern, volíem la interconnexió de tots els pous cap al dipòsit de Sant Gregori, on hi havíem instal·lat uns filtres perquè l’aigua fos completament apta per al consum”, afirmava la regidora.

Així mateix, Sánchez deia que “caldrà veure que passa amb el nou pou del polígon de les Sorts i de si Sanitat l’autoritza, ja que està a molt pocs metres d’on aboca la depuradora”. Amb tot, declarava que estaran “expectants” per si les mesures aplicades per l’equip de govern solucionen el problema.

En relació a la polèmica del transvasament del riu Siurana cap a l’embassament de Riudecanyes, Maria Jesús Sánchez creu que cal “renegociar” els drets i les concessions que fins ara té la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes. “Els ajuntaments del Baix Camp tenen dret a l’aigua però no podem deixar que s’eixuguin els aqüífers i matar la comarca” deia, i afegia que confia “en la voluntat de les parts per renegociar els drets de l’aigua i en la sensibilitat perquè tot això s’acabi solucionant”.

Més transparència i ajudes al texit associatiu 

Tornant a la capital del Priorat, la portaveu del PSC va demanar “no retallar més en la partida dels pressupostos destinada al teixit associatiu”. Sánchez va destacar que “és molt important que les entitats puguin desenvolupar els seus projectes”.  Així mateix, també va reclamar un suport més actiu al món educatiu del municipi i va tornar a exigir que els serveis sanitaris de Falset i comarca puguin comptar amb unes instal·lacions adequades. A tall d’exemple,  va dir que “el centre de rehabilitació de Falset està obsolet” i afirmava que no entén “com a la Generalitat no els cau la cara de vergonya de tenir unes instal·lacions d’aquesta manera”.

De la mateixa manera, Maria Jesús Sánchez va reclamar “transparència total” a l’Ajuntament. “Tot falsetà i falsetana ha de poder veure en tot moment el projecte per Falset, el finançament, els pros i les contres, les propostes... Cal que es vegi la direcció i les línies de treball del govern municipal”, destacava.

Respecte a la situació política que es viu a Catalunya, Sánchez no va voler entrar en polèmica però va demanar “un govern que doni estabilitat i progrés per a Catalunya”. Amb tot va apuntar que la seva prioritat “és la gestió municipal”.

Finalment, sobre quins són els plans del PSC de Falset i del Priorat de cara a les eleccions municipals del 2019, la portaveu socialista va afirmar que “a nivell de partit encara no s’ha fet res” i va reconèixer “que el PSC a la comarca no està en el seu millor moment”. Respecte a la possibilitat de repetir com a cap de llista a les eleccions municipals a Falset, Sánchez també va dir que, de moment, no s’ho ha “plantejat”.

mj

Publicitat