Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

El regidor de Convergència Democràtica de Catalunya a l’Ajuntament de Falset, Albert Compte, va afirmar que l’endeutament que assumirà el municipi arran dels projectes de la llei de barris “és desaforat”. El regidor explicava que un endeutament del 104% suposarà “una hipoteca per l’ajuntament durant la propera legislatura”.

En una entrevista a Ràdio Falset, Albert Compte va destacar que el govern d’Independents per Falset “ha canviat la filosofia i els projectes” previstos en el pla de barris i va recordar que en el govern anterior tenien planificats els projectes de rehabilitació, entre d’altres, del carrer de la Font del Forn. Compte també va criticar que “s’està fent tot massa ràpid”. “No pots fer en sis mesos el que hauries d’haver fet en una legislatura”, sentenciava.

El regidor es va mostrar poc confiat en que la Generalitat aboni els diners de la subvenció del pla de barris en el termini establert. “L’experiència que tenim és que la Generalitat tarda a pagar i no podem confiar tot un Ajuntament a això”, apuntava.

Compte va criticar també els pressupostos municipals. “Hi ha moltes inversions a fer, però els pressupostos només contemplen partides per la Fira del Vi, Festa Major i el Teatre l’Artesana”, destacava el regidor. Així mateix, deia: “jo entenc que el pressupost de Falset és el que és, però crec que cal prioritzar la reducció del deute”.

“Vaig entrar a l’Ajuntament per arreglar el problema de l’aigua”

Respecte a la problemàtica de l’aigua, Compte, que va ser regidor de serveis al consistori durant les dues legislatures anteriors, va afirmar que va entrar a l’Ajuntament “precisament per arreglar aquesta qüestió” i que “12 anys després encara no s’ha solucionat”.

El regidor convergent va explicar que en l’anterior legislatura es va preparar un pla director per coordinar tot el tema del subministrament d’aigua a Falset fins a l’any 2030 i que “quan es va fer la instal·lació de la xarxa de gas es va aprofitar per col·locar noves tuberies d’aigua amb la intenció d’intercomunicar els pous”.

Compte va criticar que les mesures que ha pres l’actual equip de govern “són una mesura d’urgència” tot i que té “seriosos dubtes” de que els nous pous es puguin arribar a posar en marxa ni que “siguin suficients per garantir el volum de consum d’aigua de Falset”. A més, apuntava, que la proximitat del nou pou a la depuradora “pot fer que no surtin bé els anàlisis”, fet que suposaria la no autorització del consum d’aigua per part de les autoritats sanitàries.

Sobre el tema del riu Siurana i el transvasament de l’aigua a l’embassament de Riudecanyes, Compte va afirmar que “s’ha d’intentar una bona entesa”. Preguntat per la diferència de vot del seu partit al Consell Comarcal del Priorat, per una banda, i al Consell Comarcal del Baix Camp o a la Diputació de Tarragona, el regidor va explicar que “dins de cada partit hi ha diferències però els que estem al territori, hem de defensar el territori”.

En el transcurs de l’entrevista, Compte va explicar que es considera, encara, regidor de Convergència Democràtica. “Un cop es va trencar la coalició de CIU i es va crear el PDeCat, havíem d’entrar un registre a l’Ajuntament demanant el canvi de nom”,  afirmava i afegia que “això requeria la signatura dels dos regidors que formàvem el grup”. “Encara no he aconseguit la firma del regidor d’Unió, per tan, entenc que encara sóc regidor de CDC”.

Respecte als plans del PDeCat de cara a les eleccions municipals de l’any vinent, Compte va dir que s’ho començaran a plantejar després de les festes d’agost. “Queda un any i mig i aquestes coses s’han de fer amb molta calma”, va sentenciar.

 

albert compte

Publicitat