Imprimeix

La celebració de la segona edició de "Coneguem el Priorat" va dónar a conèixer el petit poble de Margalef a més de 240 alumnes de la comarca. El projecte "Coneguem el Priorat" és una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca.

Amb la visita a Margalef es dóna continuïtat a un projecte sorgit en el marc de l’elaboració del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial, entre el Grup de Mestres del Priorat, Prioritat, els Serveis Educatius del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat, amb la creació del Fòrum d’ensenyament com a espai de debat i propostes en aquest àmbit.El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove.

L’activitat va consisitir en un seguit de tallers per als 167 alumnes de cicle mitjà de les escoles de la comarca. A més, també s’ha volgut implicar en el projecte els alumnes dels centres d’ensenyament secundari de Falset i Cornudella perquè conduïssin els tallers.

Entre els tallers programats per aquesta edició hi havia el Mirador, que tenia per objectiu explicar el mosaic del paisatge del Priorat, eix central de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni de la UNESCO; o una Gimcana, que va permetre als alumnes recórrer i conèixer els carrers i places del poble mentre superen una sèrie de prove. També es va realitzar una activitat de fer marges de pedra seca, i dos tallers molt vinculats al poble de Margalef com són el d’escalada, i una visita i tast d’oli a l’antic Molí del municipi.

L’activitat “Coneguem el Priorat” va permetre en la primera edició celebrada a La Vilella Alta millorar el grau de coneixement dels alumnes sobre la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a patrimoni de la UNESCO. Tal i com ho van evidenciar les enquestes realitzades, abans i després de l’activitat, als alumnes dels centres escolars que van participar-hi.

margalef

Vist: 1238