Butlletí setmanal 23-05-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset, 

L’Espai Jove de Falset va acollir el passat divendres una sessió informativa sobre el Pla de Mobilitat que impulsa la Cambra de Comerç de Reus amb la col·laboració de l'Ajuntament de Falset i que s'emmarca dins del Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE).

Llegeix més...

Roser Vernet ha estat proposada per rebre la Creu de Sant Jordi 2018. Enguany, les persones i entitats reconegudes amb aquesta distinció han estat proposades pel govern a l’exili. En declaracions a Ràdio Falset, Vernet afirmava que tot i ser la seva persona qui rebia la distinció, "la Creu de Sant Jordi és un reconexeiment a tota la feina que s'ha fet a la comarca els darrers anys".

Vernet és coordinadora de l’Associació Prioritat, un dels impulsors de la candidatura del Priorat- Montsant- Siurana a patrimoni mundial de la UNESCO. La guardonada també presideix el Centre Quim Soler, vi i literatura.

En el comunicat en el qual el govern a l’exili anuncia la decisió afirma que ‘el sentit d’aquest reconeixement fa que el president Puigdemont i els consellers el considerin especialment necessari en el context de regressió democràtica i de drets fonamentals que vivim’. El govern espanyol havia anunciat que enguany no es lliurarien les Creus de Sant Jordi com a conseqüència de l’aplicació del 155.

El guardó es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que hagin prestat serveis destacats al país i a la seva gent. Representa el màxim reconeixement que pot rebre la ciutadania per part de la Generalitat de Catalunya. Qualsevol ciutadà o entitat pot demanar que sigui atorgat a unes altres persones físiques o jurídiques.

*Foto: Youtube

roservernet

Publicitat