Butlletí informatiu 17-10-2018

Els propers 25 i 26 de maig l’Associació No Jubilem la Memòria organitza la seva XIII Jornada. En aquesta edició hi participaran 50 socis de Friends of International Brigades in Ireland (FIBI). És per això que durant el cap de setmana es duran a terme un parell de visites històriques seguint els passos de la XV Brigada Internacional: el divendres 25 a la tarda a Darmós i a Chabola Valley, i el dissabte 26 al matí a l’escenari de la Batalla de l’Ebre.

Així mateix, el divendres 25 a les 20,00 h a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat es farà la presentació del llibre "Tocats pel vent", de Jordi Martí Rueda, a càrrec de Carme Perelló. L'endemà, després de dinar a l’àbsis del Castell, tidnrà lloc la projecció de "La mirada obliqua", de Jesús Monllaó-Plana, nominat als Goya l’any 2002 al millor curtmetratge de ficció. El director en farà la presentació (en català i anglès) i en moderarà el fòrum.

En acabat, el periodista i escriptor Toni Orensanz conduirà la taula rodona: “Fosses comunes i el banc d’ADN de les víctimes de la Guerra Civil”. Hi participaran: Josep Sánchez (catedràtic d'Història Contemporània), Josep Munté (historiador), Roger Heredia (impulsor del banc d’ADN) i Pere Manyosa (fill de soldat enterrat a la fossa comuna de la Bisbal de Falset).

jornadaxiii

Publicitat