Butlletí informatiu 17-04-2024

El president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, va afirmar que “jugaran fort en la defensa del riu Siurana, però sempre amb informació jhurídica damunt de la taula”. En una entrevista al lloc web de l'ens, Sabaté explica que el Consell ja ha rebut un informe jurídic en el que s’exploren diverses vies legals a l’hora de fer front al transvasament de l’aigua del Siurana. Segons Sabaté, la institució "anirà a totes", i ja estan estudiant amb els portaveus dels grups polítics presents al consell quin camí agafar.

En el mateix sentit, Sabaté, explica que els darrers mesos han volgut "ser prudents a l’hora de fer declaracions públiques" ja que no volen "promoure controvèrsies territorials i polítiques sinó buscar solucions i aconseguir revertir l’actual situació", que segons diu, "és manifestament injusta pel Priorat".

En l’entrevista, Sabaté també destaca la complexitat del problema, del que diu que "és una qüestió comarcal, ja que afecta tots els pobles de la conca del Siurana". Segons el president del Consell Comarcal del Priorat, "són uns quants els municipis que tenen mancança d’aigua, els aqüífers cada vegada estan més secs" i en aquest context no poden entendre que el 90% de l’aigua de l’embassament de Siurana segueixi marxant cap a Riudecanyes.

*El president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté, en una imatge d'arxiu

WhatsApp Image 2017 07 18 at 09.37.18

Publicitat