Butlletí informatiu 17-04-2024

El passat dimecres, 12 de desembre, els treballadors de l’Hospital Comarcal de Mora d’Ebre van dur a terme una tancada de 24 hores per reclamar que els diners del fons de reserva del centre no s’utilitzin per eixugar el deute de l’hospital de Reus.

Malgrat l’anunci la setmana passada per part del director de l’ICS, Adrià Comella, de què a partir d’ara el CatSalut assumirà la gestió directa dels hospitals de Reus i Móra, els treballadors de l’hospital van decidir mobilitzar-se igual ja que donen per perduts els diners del fons de reserva de Gecohsa.

Josep Domínguez, portaveu del comitè d’empresa de l’hospital de Móra, explicava en declaracions a Ser- Móra d’Ebre que creuen que els diners marxaran per tapar el forat de Reus i “n’estem farts, els treballadors i el territori creiem que hem de dir prou”. En aquest sentit, Domínguez afirmava que “volem que es formi ja l’empresa pública, i a partir d’aquí que arribin les inversions”.

El director del CatSalut, Adrià Comella va anunciar en una roda de premsa la setmana passada que la Generalitat passava a fer-se càrrec de la gestió de l’Hospital de Reus, fins ara en mans de l’Ajuntament de la capital del Baix Camp.

La solució plantejada per a la gestió de l’hospital i les empreses del grup salut serà la d’una entitat de dret públic (EDP) que es formalitzarà en el segon semestre de 2019. Amb aquesta decisió, el CatSalut assumirà tota la gestió i governança dels centres.

En el mateix sentit, Comella va anunciar que pel que fa a l’Hospital de Móra d’Ebre, actualment gestionat per Gecohsa, també “passarà a ser un hospital gestionat per part de la Generalitat i per tant tindrà autonomia i capacitat de gestió pròpia”.

hospi

Publicitat