Imprimeix

Una sala de l’absis del castell de Falset plena a vessar va acollir el passat dissabte la presentació de la gestora d’Òmnium al Priorat. En l’acte hi va participar el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, que va destacar que la creació d’Òmnium Priorat “és molt important perquè tot i que és una de les comarques amb menys població, compta amb gairebé mig miler de socis”.

Mauri va remarcar també que “tenir presència al territori ens permet explicar un projecte de la llengua i la cultura catalanes, de la cohesió social, un projecte per construir una república d’homes i dones lliures”. Fins ara, El Priorat i la Conca de Barberà eren les dues comarques que no tenien una territorial d’Òmnium. “Amb la seva creació, el mapa del territori quedarà complet i es demostra el moment dolç i de fortalesa de l’entitat”, va explicar.

En aquest sentit, Mauri va recordar al president de l’entitat, Jordi Cuixart, i va afirmar que el judici als líders independentistes és un “judici a la democràcia”. El vicepresident d’Òmnium també va reafirmar-se en la defensa dels drets i les llibertats. “No renunciem a res, ni demanem perdó de res. Ho vam fer i ho tornaríem a fer”, va afirmar en referència al referèndum de l’1 d’octubre.

Per la seva banda, el coordinador d’Òmnium al Priorat, Agustí Masip, es va mostrar molt content de la resposta de la gent i de “la gran col·laboració per part de tothom”. Masip va destacar que començaran a treballar per preparar l’assemblea de socis del mes d’octubre en el qual s’ha d’escollir el president de la junta territorial d’Òmnium Priorat i “plantejar el projecte de l’entitat per la comarca del Priorat”.

L’acte de presentació va comptar també amb un diàleg entre Marcel Mauri i el periodista Toni Orensanz al voltant del context de repressió i retallada de drets i llibertats que estem vivint, amb l’actuació de les corals del Priorat i de la cantautora Laura Garí i va acabar amb un tast de vi per a tots els assistents.

omnium

Vist: 2258