El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la 24a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 83, fins a vuit més que en l’edició de 2018.

L’acte d’inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte (4 de maig) a partir de les 12.00 hores al teatre de l’Artesana de Falset. Com altres anys, serà un acte que comptarà amb parlaments i, alhora, es convertirà en un acte d’homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys a la comarca.

Entre d’altres, els homenatjats d’aquest any seran: el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant; Clos Galena; el Celler de Capçanes; Cellers Joan d’Anguera; la revista nord-americana ‘Wine advocate’, i Enric Calvo (a títol pòstum), com a fundador de PIMEC Priorat i treballador infatigable en pro del teixit econòmico-social de la comarca.

“Des de fa 24 anys, la Fira sempre ha estat un testimoni del que ha anat passant en el sector vitivinícola a la comarca i és un bon moment per a reconèixer públicament la gran feina que han fet algunes persones i institucions i que ens han dut om ara som”, raona Jaume Domènech, alcalde de Falset.

Pel que fa als 83 cellers inscrits, es manté una proporció similar a la dels darrers anys: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. D’aquests 83 cellers participants a la Fira, són fins a 74 els que tindran estand al carrer Falset, mentre que els que no en tindran participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen.

Captura de pantalla 2018 05 16 a les 17.17.02

Publicitat