Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Independents pel Priorat- Acord Municipal- Esquerra Republicana són els grans vencedors de les eleccions municipals al Priorat. A banda de la majoria absolutíssima que els republicans aconsegueixen a la capital de la comarca, Falset, on han obtingut 8 dels 11 regidors, el partit aconsegueix fins a 11 alcaldies.

Destaca la victòria de Salvador Salvadó a Cornudella, que repeteix els resultats de fa quatre anys i manté els 5 regidors mentre que Meritxell Cardona (Junts x Cat) es queda amb 2. ERC millora, però, els seus resultats en percentatge de vot al segon municipi més poblat del Priorat.

També és històrica la victòria d’Ulldemolins Batega, que s’imposa a la llista de Junts per Catalunya que encapçalava la fins ara alcaldessa Misericòrdia Montlleó. Ulldemolins Batega aconsegueix 5 dels 7 regidors que hi ha a l’ajuntament i Sergi Méndez es convertirà en el nou alcalde de la població.

La formació de Junqueras també aconsegueix l’alcaldia al Molar, la Figuera, la Morera, Gratallops, Torroja, Cabacés, Poboleda i la Vilella Baixa.

Vuit alcaldies per Junts per Catalunya

Junts per Catalunya, per la seva banda, governarà els ajuntaments de Pradell, Capçanes, Marçà i Bellmunt, on es presentaven com la única llista possible, i també al Lloar, la Bisbal de Falset i Margalef.

A Porrera, l’expresident del Consell Comarcal, Joan Carles Garcia, aconsegueix els 7 regidors possibles després d’arrasar davant d’una llista del PSC que només aconsegueix 15 vots.

Ple de la CUP

La CUP Priorat fa el ple i aconsegueix les tres alcaldies a les que optava. Als Guiamets, els cupaires guanyen al partit local Tots Som Guiamets, liderat per l’exalcalde socialista Francisco Rubio, i governaran amb 6 regidors. A la Vilella Alta, obtenen els 5 regidors possibles mentre que a la Torre de Fontaubella aconsegueixen 3 dels 5 representants i amb tota seguretat Albert Sabaté serà el nou alcalde.

Finalment, al Masroig, encara no se sap qui serà l’alcalde ja que les eleccions han deixat l’escenari molt obert. Fem Masroig (FIC), encapçalada per l’actual alcalde Ferran Masip, va aconseguir tres regidors, mentre que Independents pel Masroig es va quedar amb 2, els mateixos que Junts pel Masroig. Per tant, caldran pactes per aconseguir la majoria absoluta a l’Ajuntament del Masroig.

*Consulteu a continuació tots els resultats als municipis prioratins.

 eleccionsmuncipals2019

Publicitat