Imprimeix

Ahir dimarts va tenir lloc una nova concentració davant del jutjat de Falset per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Una cinquantena de persones van participar en una protesta silenciosa que se celebra cada dia 16, en record del dia en que l’aleshores president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart van ingressar a presó.

En aquesta ocasió, però, també van participar a la concentració membres del grup tarragoní del Silenci. Un dels seus portaveus, Lluís Pastrana, va explicar quines són les properes accions de protesta que estan impulsant de cara a una possible sentència condemnatòria dels presos polítics.

En concret, Pastrana va informar als assistents que volen impulsar una autoinculpació massiva pels fets de l’1 d’octubre. Segons el portaveu de l’assemblea del Silenci, totes les autoinculpacions es farien arribar, tot i que encara no està confirmat, o bé al jutjat número 13 de Barcelona, o bé a les quatre fiscalies provincials o bé al propi Tribunal Suprem.

Així mateix, Pastrana també va explicar que la segona part de la campanya consistirà en una presentació voluntària a la presó amb l’objectiu de que les persones que s’hi sumin siguin tancades en base a la sentència condemnatòria als presos. Segons Pastrana, volen fer realitat aquella frase de “no tindran prou presons per tancar-nos a tots”.

 

manijutjat

Vist: 483