Imprimeix

Aquest cap de setmana Falset celebra les festes de la seva patrona, Santa Càndia. Enguany els protagonistes de les festes seran els gegants Antoni i Càndia que celebren el seu 65è aniversari. És per aquest motiu que la Colla Gegantera de Falset i els Grallers de la Falç han organitzat diversos actes, entre els que destacarà la trobada de gegants i elements de festa d’aquest dissabte, que comptarà amb la participació d’una quinzena de colles vingudes d’arreu de Catalunya.

Abans però, al matí, tindrà lloc un vermut popular a la plaça de la Quartera, en la que tothom qui vulgui podrà provar d’aixecar el seu gegant preferit. A la nit, se celebrarà la tercera edició del Ball de gralles.

A banda, el mateix dissabte Falset rebrà els guanyadors de la campanya de dinamització comercial que organitzen els municipis de la xarxa Barris Antics. Els guanyadors de la resta de poblacions catalanes que vindran a Falset gaudiran d’una visita a la Catedral del Vi, amb degustació del vermut de Falset i dels vins de la DO Montsant. També visitaran el campanar de Falset i hi faran un tast de vi. Després de dinar, visitaran el Castell de Falset – Museu Comarcal.

Pel que fa a diumenge, a partir de les 12.30 h tindran lloc la Missa solemne en honor a la patrona Santa Càndia, les ofrenes de les entitats i la processó fins a la capelleta de la santa. Ja a la tarda, a les 19 h, el teatre L’Artesana serà l’escenari de l’entrega de premis del XXVIII Concurs Literari de Poesia i Narrativa, que organitzen l’Associació de Jubilats i Pensionistes i el Centre d’Estudis Falsetans.

MVIMG 20190815 130456 355

Vist: 439