Imprimeix

A finals del mes passat van començar les obres de quatre projectes inclosos en la tercera fase de la Llei de Barris de Falset, que ha d’estar enllestida abans del 15 de desembre. Tres projectes tenen a veure amb la rehabilitació de l’entorn de l’edifici de Cal Magrinyà. Es tracta de la millora de l’espai urbà dels rentadors de la Font del Batlle, de l’adequació dels baixos de la Casa de la Música i de la pavimentació de l’inici del carrer Davall. Finalment, el quart projecte és l’arranjament integral del carrer Vallmoreres.

El regidor d’urbanisme i obres de l’Ajuntament de la capital del Priorat, Josep Rull, explicava en declaracions a Ràdio Falset que “les obres tiren endavant tal i com estava previst per tal que estiguin acabades en el termini previst”. En el cas dels antics rentadors municipals, actualment en desús, es preveu la reparació del fons de les basses dels rentadors, en les quals les graves actuals seran substituïdes per peces ceràmiques, i la substitució de la tanca de protecció entre el carrer Davall i el barranc. “La idea és recuperar aquest espai patrimonial de Falset i divulgar la funció que tenien, que molt sovint és desconeguda per moltes persones”, afirmava el regidor.

Pel que fa al segon dels projectes, l’actuació, l'única que encara no ha començat, vol millorar la pavimentació del carrer Davall, només en el tram d’accés a la Casa de la Música de Falset, a fi de complir amb les normatives vigents en matèria d’accessibilitat. Al marge de la nova pavimentació, l’actuació també tindrà en compte les connexions dels serveis existents, com són el clavegueram, l’aigua potable i el gas.

En l’entorn de Cal Magrinyà, també s'està duent a terme el condicionament dels baixos de l’actual Casa de la Música, inaugurada recentment i que ja presta serveis a una vuitantena d’alumnes de tota la comarca del Priorat. Aquesta rehabilitació permetrà emplaçar-hi diverses sales d’assaig i una sala diàfana, que podran ser utilitzades i llogades per formacions musicals amb la idea de realitzar-hi els seus assajos. D’altra banda, aquests dies també s’ha previst l’inici de la instal·lació del sistema de climatització de la Casa de la Música.

Finalment, es també està en marxa l’arranjament integral del carrer Vallmoreres, avui dia força deteriotat. Aquest projecte ja va ser presentat als veïns del carrer, ja que el cost del carrer es finançarà, en part, per contribucions especials de la mateuxa manera que ha passat amb les diverses rehabilitacions que s’han fet al llarg dels últims dos anys en el marc de la Llei de Barris.

La tercera fase de la Llei de Barris –de la qual encara queden pendents algunes intervencions– representarà una inversió total de 637.000 €. Com correspon a totes les actuacions incloses en aquest programa, el 75% serà assumit per la Generalitat de Catalunya i el 25% restant s’assumeix mitjançant contribucions especials i l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Falset.

vallmoreres

Vist: 328