Imprimeix

L’Ajuntament de Falset va celebrar aquest dimarts el primer ple ordinari de la legislatura. En la sessió d’ahir, el consistori va aprovar el traspàs de la titularitat dels terrenys de l’estació de transferència i la deixalleria al Consell Comarcal del Priorat, ens que té la competència delegada de la gestió de residus.

Com ja havia avançat Ràdio Falset després del ple del Consell Comarcal de la setmana passada, aquest traspàs permetrà que el Consell Comarcal del Priorat pugui presentar al PUOSC 2020-2024 un projecte de millora de les instal·lacions, que preveu una inversió màxima d’uns 250.000 euros en aquest equipament. Cal recordar que el PUOSC d’enguany exigeix al beneficiari l’acreditació del bé on es pretén realitzar l’obra. És per aquest motiu que el ple de l’Ajuntament de Falset va aprovar aquest dimarts el primer pas per procedir al traspàs definitiu dels terrenys al Consell Comarcal.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, afirmava que “tant el Consell Comarcal com l’Ajuntament de Falset som conscients de la necessitat d’executar importants millores en la deixalleria comarcal, a fi de prestar un millor servei a particulars, empreses i altres pobles que en fan ús”.

Per altra banda, el ple també va aprovar definitivament les contribucions especials que s’apliquen als veïns degut a les obres dels carrers Vallmoreres i adjacents. La regidora d’hisenda, Àngels Rocamora, va explicar que el cost total del projecte és de 284.567,76€, si bé en un 75% està finançat pel Pla de Barris. La part restant, per tant, anirà a càrrec de l’Ajuntament (52.000€ aproximadament) i de les contribucions especials als veïns, que pugen a quasi 20.000€.

Aprovada la moció de suport als membres del CDR detinguts el 23 de setembre

Així mateix, aquest dimarts també es van aprovar tres mocions presentades pels grups de l’equip de govern. La primera, era una moció en suport a les persones detingudes per "l'operació judes" el passat 23 de setembre i contra la repressió al moviment independentista. L’alcalde, Carlos Brull, va criticar que “l’Estat busca un relat de confrontació per poder criminalitzar el moviment independentista”, mentre que des de l’oposició, el regidor Pere Pellejà (Falset Pot Més) va afirmar que “és agosarat exigir la llibertat d’algú quan el cas es troba sota secret de sumari”. La moció es va aprovar amb 8 vots a favor i 3 abstencions.

La segona moció que es va aprovar va ser la de suport per l'anul·lació de l'ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els mossos d’esquadra, mentre que la tercera va ser una moció de suport a la Llei 24/2015 contra el tall de subministrament a les famílies amb deute per pobresa energètica. Aquesta darrera moció va comptar amb el suport unànime de tot el plenari tot i que el regidor de Falset Pot Més va demanar que “malgrat que les mocions siguin declaracions polítiques, haurien de venir acompanyades de plans d’actuació per a que siguin més efectives”.

 

Vist: 343