Imprimeix

Durant aquests dilluns i dimarts han estat molts els ajuntaments de la comarca del Priorat els que han aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i que demana l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació. Ahir al vespre va ser el torn dels plens del Consell Comarcal del Priorat i de l’Ajuntament de Falset. En les dues institucions la moció es va aprovar per unanimitat amb el suport de tots els grups amb representació.

Des del grup independent-ERC, tant el president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia, com l’alcalde de Falset, Carlos Brull, mostraven el seu profund rebuig a la sentència. Gràcia destacava que “era una cosa que podia succeir” i que la “repressió de l’Estat hi és i anirà a més”, mentre que Brull es mostrava indignat: “és una vergonya. És un abús i una venjança. La sentència ja estava escrita”. “La societat civil, el poble de Falset i la comarca rebutgem aquesta sentència”, sentenciava.

Des Junts per Catalunya, tant la portaveu del grup al consell comarcal, Meritxell Cardona, com el representant a l’ajuntament de Falset, César López, tampoc amagaven la seva indignació. “Com podeu comprendre el nostre grup està indignadíssim ja que tenim companys a la presó suspesos de les seves funcions”, explicava Cardona, que afegia que “no votar a favor d’aquesta moció hagués anat en contra del nostre codi ètic”.

El regidor de Junts per Falset al consistori falsetà, César López, considera que la sentència és una “aberració” i animava a la gent a “seguir lluitant amb paciència perquè al final ho aconseguirem”.

Des del grup de Falset Pot Més a l’Ajuntament i Candidatura de Progrés al Consell, la seva representant Maria Jesús Sánchez també explicava el seu suport a la moció de rebuig a la sentència del Suprem. “Un cop vam conèixer la sentència vam convocar una reunió d’urgència per valorar la nostra resposta”, explicava. Sánchez va destacar la diversitat ideològica de les seves candidatures i que després del debat “la majoria vam decidir donar suport a la moció”.

El conseller comarcal de la CUP, Marc Vinyes, destacava que la sentència és un cop dur i animava la ciutadania a seguir amb les mobilitzacions. “Tot i que ja ens imaginàvem el sentit de la sentència, no deixa de ser un cop dur”, explicava Vinyes, que afegia que “és exagerat tancar aquestes persones a la presó per un delicte que no va existir”. “És inconcebible que posar paperetes en una urna sigui punible”, reblava. Vinyes va cridar a la mobilització ciutadana per aconseguir la llibertat dels presos el més aviat possible.

La moció reclama, entre d’altres coses, “la llibertat immediata tots els presos i preses polítiques i de tots els exiliats i exiliades” i mostra el seu compromís polític amb el dret a l’autodeterminació. Així mateix, també vol mostrar l’adhesió dels Ajuntaments i del Consell a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional i “convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats”.

pleajuntament15O

pleconsell15O

Vist: 256