Imprimeix

La campanya d’autoinculpacions que impulsa Òmnium Cultural, conjuntament amb En peu de Pau, Silenci rebel·leu-vos i Taca d'Oli ha arribat aquesta setmana al Priorat. Aquest dimarts, s’han presentat les primeres inculpacions al jutjat de Falset. Una cinquantena de persones s’han reunit a les portes de l’edifici per presentar la seva inculpació però l’òrgan judicial només n’ha acceptat 25. El coordinador d’Òmnium Priorat, Agustí Masip, explicava que la resta de persones que volien inculpar-se han presentat queixa formal pel fet de no admetre les seves inculpacions.

La campanya d’autoinculpacions impulsada per Òmnium és una resposta més a la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici de l’1 d’octubre. Amb aquesta inculpació es vol defensar que si els presos estan a la presó per fer ús de la llibertat d’expressió o votar i per tant és considerat un delicte per l’Estat espanyol, tots les persones que es van manifestar i van votar l’1 d’poctubre també són autors d’aquest delicte”.

La campanya d’autoinculpacions estarà activa fins al 15 de desembre i tothom qui ho vulgui pot acostar-se al jutjat de primera instància de Falset o també al jutjat de pau del seu poble.

*Foto: Òmnium Priorat

inculpacionsomnium

Vist: 1473