Butlletí informatiu 08-07-2020

L’Institut de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Falset està treballant per aconseguir la incorporació del Castell de Falset-Museu Comarcal al Registre de Museus de Catalunya. La regidora de cultura del consistori falsetà, Rosa Poy, afirmava que formar part d’aquest registre significa “posar el Castell de Falset- Museu Comarcal al mapa”. “Avui en dia és un museu municipal amb vocació comarcal però no té el reconeixement del Departament de Cultura” recordava Poy, que afegia que formar part del registre “implica formar part de la xarxa de museus de Catalunya, tenir accés a subvencions del Departament de Cultura i rebre l’assessorament dels tècnics del Servei d’Atenció als Museus (SAM)”.

En aquest sentit, durant aquest mes de novembre s’han mantingut contactes i reunions amb la cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, Magda Gasó, i el director del SAM de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós. Fruit d’aquests contactes, s’ha arribat a un acord amb el SAM perquè encarregui la redacció del Projecte museològic i pla d’usos del Castell de Falset-Museu Comarcal, pas previ abans d’engegar el procediment per la inclusió del museu al registre.

La responsable de cultura de l’Ajuntament de Falset explicava que “hem de reflexionar i pensar que volem fer quan serem grans”. “Necessitem un projecte museístic per concretar els objectius i les actuacions que es volen tirar endavant”, afirmava.

En relació a la museïtzació de la tercera planta del museu, que va quedar pendent per a una fase posterior, Rosa Poy explicava en declaracions a Ràdio Falset que “cal anar pas a pas” i destacava que “primer cal tenir enllestit el pla director del museu i més endavant ja definirem que hi ha d’haver en aquesta tercera planta”.

En el projecte inicial del Castell de Falset- Museu Comarcal la tercera planta havia d’estar destinada a la interpretació del paisatge de la comarca. La incorporació del Castell de Falset-Museu Comarcal al Registre de Museus de Catalunya vol contribuir a la seva vocació de preservar, investigar, difondre i promoure el patrimoni cultural i històric del territori, al marge de ser també un actiu promocional per Falset i pel Priorat.

Reunio Castell Falset Museu Comarcal 

Publicitat