Butlletí informatiu 08-07-2020

Aquest dijous es va presentar una nova edició del Most, el festival internacional de cinema del vi i el cava, que se celebrarà al Priorat la setmana vinent. Xavi Fornos, codirector del festival, destacava que el festival pretén apropar la realitat de la cultura del vi a diferents parts del món. “Creiem que el festival és una plataforma de divulgació de la cultura del vi i una bona oportunitat per aprofundir en aquestes altres realitats del món del vi”, afirmava.

És la quarta edició que el festival programa sessions al Priorat i enguany s’hi sumen nous municipis i entitats de la comarca. En concret, el Most arribarà enguany a Falset, Cornudella, Bellmunt, Els Guiamets, la Vilella Alta, la Figuera i Ulldemolins. Fornos es mostrava molt satisfet per la gran implicació dels consistoris “estem molt contents que el festival arreli en els municipis i que estiguin convençuts que és una programació atractiva i una cita obligada pels seus ciutadans”.

El responsable de programació del Most Festival, Jordi Ribes, destacava la gran varietat de pel·lícules que el Most porta al Priorat i que la gran majoria de films que es podran veure han estat premiats a l’edició penedesenca, que es va celebrar la setmana passada. Ribes també afirmava que “la complicitat amb el territori ajuda a programar a cada municipi la pel·lícula més adequada”.

El representant de la DO Montsant, Joan Asens, justificava la implicació de la DO Montsant pel fet que “poder veure altres realitats vitivinícoles del món és molt enriquidor per a la nostra terra”.

Finalment, el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré, va destacar l’entusiasme que hi ha darrera l’organització del Most i va agrair que s’hagi apostat també per portar el Most al Priorat.

A banda, de la projecció de les diverses pel·lícules, en el marc del Most també s’han organitzat un any més el Most a les Escoles, amb l'objectiu d’apropar la cultura del vi als més joves, i un tast de vins VRIAACC, és a dir vins elaborats amb varietats resistents a les plagues.

Els actes del festival arrenquen el dimecres 27 amb una presentació a la Biblioteca Salvador Estrem i Fa i s’allargaran fins el diumenge 1 de desembre. Podeu consultar-ne tota la programació a www.mostfestival.cat.

presentacio Most

Publicitat