Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

El Consell Comarcal del Priorat acollirà el proper 11 de desembre la jornada PECT Priorat: Noves oportunitats per a tothom. La jornada servirà per presentar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial del Priorat, així com les diferents operacions que s’emmarquen en aquest projecte de desenvolupament econòmic i gestió sostenible del paisatge agrícola prioratí.

El PECT Priorat preveu diversos projectes per afavorir el desenvolupament i la competitivitat territorial de la comarca. En primer lloc, hi ha la posada en marxa del Banc de terres del Priorat, impulsat pel Consell Comarcal del Priorat. PIMEC presentarà un pla per al Foment del Comerç emprenedor i sostenible al Priorat, mentre que VITEC tira endavant dos projectes: Preservació de la biodiversitat vitivinícola del Priorat i Unitat d’innovació vitivinícola.

També les denominacions dorigen de la comarca impulsen dos projectes inclosos dins del PECT Priorat. La DO Montsant està treballant en la Caracterització de la singularitat vitivinícola, mentre que en el cas de la DOQ Priorat s’està tirant endavant Ecoinnovació i excel·lència en la producció vitivinícola.

La jornada del proper dimarts servirà per presentar aquests projectes. Abans, tindrà lloc la ponència sobre Priorat-Montsant-Siurana, Paisatge agrícola de la muntanya mediterrània, a càrrec de Joan Reguant, coordinador de la candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO. La jornada acabarà mb la taula rodona sobre els Reptes de futur per al desenvolupament sostenible al Priorat.

El PECT “Priorat-Montsant-Siurana” és un projecte de recerca i innovació que vol potenciar un model de desenvolupament a la comarca del Priorat que integra en un mateix eix el desenvolupament econòmic i la gestió sostenible del paisatge i dels recursos agrícoles i culturals de la comarca. EL PECT Priorat està impulsat pel Consell Comarcal del Priorat i cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea.

montsant

Publicitat