Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

El Consell Comarcal del Priorat i la direcció general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han subscrit aquesta setmana un acord per impulsar un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI. L’acte de signatura va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Priorat entre el president de la institució, Xavier Gràcia, i de la directora general d’Igualtat , Mireia Mata.

El desenvolupament de la Llei 11/2014, “per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”, preveu la creació d’aquests serveis, que faciliten l’atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixi, hagin patit o estiguin en risc de patir doscriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI del Consell Comarcal del Priorat té com a objectius principals la visualització de la realitat del col·lectiu LGTBI i la prestació de suport a l’atenció i diversitat sexual i de gènere. A més, el nou servei impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBI de la comarca, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a les víctimes de LGTBIfòbia.

Des del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat s’impulsa actualment una xarxa de SAI, que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Actualment ja estan en funcionament el SAI Central de Barcelona atès per l’Àrea LGTBI de la direcció general d’Igualtat; i les diverses territorials, que tenen la seva seu als Serveis Territorials del departament a Girona, Barcelona, Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona.

signaturaSAILGTBI

Publicitat