Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

La Denominació d’Origen Montsant ha volgut posar el seu gra de sorra en la gran onada solidària que ha acompanyat a la família propietària del celler Rendé Masdeu des que els aiguats que van afectar L’Espluga de Francolí el passat mes d’octubre van arrasar l’edifici on estava ubicat el celler. Per fer-los costat, la DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar.

La presidenta de la DO, Pilar Just, explicava en declaracions a Ràdio Falset, que van plantejar aquesta possibilitat i diversos cellers s’han apuntat a la iniciativa. “Cedirem el vi als propietaris del celler perquè el puguin comercialitzar, ja que, a banda, de tots els danys en les instal·lacions dels celler també s’han quedat sense producte per poder vendre”, afirmava Just.

Una quinzena dels cellers adscrits a la DO Montsant s’han sumat al projecte, aportant litres de les seves collites amb la voluntat de fer un cupatge amb les varietats més emblemàtiques de la DO Montsant: les garnatxes i les carinyenes. Ja s’han fet les primeres proves del que serà el cupatge definitiu d’aquest vi negre jove que encara no té nom però del qual s’elaboraren unes 2.000 ampolles que els cellers participants esperen poder tenir a punt abans del Nadal.

Un cop passades les festes s’organitzarà un acte que servirà per donar suport a la família i fer-li entrega del vi. “Volíem fer una mica de festa per donar el nostre recolzament a la Mariona i el Jordi. Farem un acte on etiquetarem les ampolles i on els farem entrega del vi”, explicava la presidenta de la DO.

dom cupatge vi solidari

Publicitat