Imprimeix

Les obres de la Llar Residència Montsant acabaran en els propers mesos. Així ho va explicar, en declaracions a Ràdio Falset, l’alcalde de Falset, Carlos Brull, després que el passat dimecres tingués lloc una visita de les autoritats per supervisar l’estat i l’avenç de les obres. “Els treballs estan en una fase molt avançada i en tres o quatre mesos la residència estarà acabada i podrem donar per realitzat el somni de l’Associació Montsant de garantir una millor qualitat de vida als usuaris,”, explicava Brull.

La Llar Residència Montsant és una important infraestructura, reivindicada llargament a Falset i a la comarca del Priorat, que acollirà diverses persones amb discapacitat intel·lectual. En concret, comptarà amb 16 places, 12 de les quals seran per a residents fixes i 4 s’utilitzaran com a servei de respir, és a dir, es destinaran a persones que s’hi estaran durant un període de temps determinat.

Així mateix, l’entrada en funcionament del nou equipament suposarà feina per a 8 professionals que conformaran l’equip directiu, així com també per a les diverses persones que s’encarregaran dels serveis de cuina i neteja.

L’alcalde de Falset destacava que “és important que poblacions i comarques singulars com la nostra puguin gaudir d’infraestructures i serveis com aquests ja que són necessàries, generen ocupació i ajuden a frenar el despoblament”.

La construcció de la Llar Residència Montsant ha estat promoguda per l’Associació Montsant i la Fundació Astres, entitat que n’assumirà la titularitat, i ha comptat amb la col·laboració i finançament de la Generalitat, Caixabank i la Fundació ONCE. L’Ajuntament de Falset i el Consell Comarcal del Priorat han donat suport institucional i han acompanyat tècnicament amb l’elaboració del projecte de l’edifici i el projecte tècnic de serveis respectivament.

A banda de l’alcalde de Falset, la visita del passat dimecres va comptar amb la presència del delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família, Marta Cassany, el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, de Marta Cid, representant de la Fundació Astres i de membres de l’Associació Montsant.

ass montsant

Vist: 396