Imprimeix

A partir del proper 1 de febrer ja no es podrà estacionar cap vehicle al nucli antic de Falset. La mesura pretén retirar una cinquantena de senyals de prohibició d’estacionament dels carrers i places del nucli antic, que seran substituïdes per 7 senyals de prohibició d’estacionament que s’ubicaran en els 7 accessos a aquesta àrea: carrer de Baix, carrer Francesc Puig i Bes, carrer Santa Joaquima de Vedruna, Portal dels Ferrers, Portal del Bou, carrer del Malanyet i vial d’accés al Castell de Falset pel carrer Jaume Ciurana.

El regidor de Governació, Antoni Muntané, explicava en declaracions a Ràdio Falset el perquè l’Ajuntament ha decidit tirar endavant amb aquesta mesura. “La nostra aposta pel turisme fa que volguem tenir un casc antic amb encant, i veure carrers amb flors i cuidats és molt millor que no pas veure’ls plens de cotxes”, explicava.

En aquest sentit, Muntané també afirmava que a partir d’ara s’intensificaran els controls I les sancions als vehicles que s’aparquin en el nucli antic. “Tolerarem que hi hagi estacionaments curts, ja sigui per descarregar alguna cosa o fer un encàrrec, però sancionarem a aquelles persones que aparquen a llocs on està prohibit Durant periodes llargs de temps o durant la nit”, afirmava.

Senyalització de pous i mines d’aigua

Per altra banda, des de l’àrea de governació del concistori també s’està treballant identificació i senyalització de pous i mines d’aigua en finques i àrees rurals del municipi. Així doncs, Els agents municipals senyalitzen provisionalment els pous i mines identificats i l’Ajuntament notifica als propietaris la necessitat d’aplicar mesures que en millorin la seguretat. L’objectiu és, en paraules del regidor de Governació, Antoni Muntané, “evitar accidents”.

Finalment, des de la regidoria de governació destaquen també que els agents de la guàrdia municipal de Falset han estrenat recentment un nou uniforme, una mesura que ja té en compte el projecte de la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que vol fusionar la vestimenta de les patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals. D’altra banda, també s’ha adquirit nou material perquè els agents municipals puguin dur a terme de manera adient la seva tasca diària, material com tanques de seguretat, tetràpodes i llanternes, entre altres.

senyals 1

Vist: 331