Butlletí informatiu 03-06-2020

El nombre de presones en situació d’atur a la comarca del Priorat es va situar el passat mes de gener en 390. Respecte al mes anterior, aquesta dada suposa un augment de 10 persones i una taxa d’atur registral del 9,24%.

Per municipis, allà on l’atur va augmentar més és a Falset, on 8 persones van quedar-se sense feina, i també al Masroig i la Bisbal, que van regsitrar 4 persones aturades més respecte el mes anterior. Per contra, on l’atur va baixar al gener va ser a Capçanes i Poboleda, on tres persones de cada municipi van aconseguir incorporar-se al mercat de treball.

Si fem un repàs a la taxa d’atur registral, els municipis amb un percentatge més elevat són la Figuera (17,02%), Pradell de la Teixeta (14,49%) i la Torre de Fontaubella (12%). Val a dir que són municipis amb molt poca població i que una petita variació en el nombre de persones en situació d’atur fa que aquest percentatge pugi o baixi de manera més sobtada.

Els municipis amb una taxa d’atur registral menor són Margalef (3,23%) i la Vilella Alta (3,77%). Pel que fa a la capital de la comarca, Falset, el percentatge de persones sense feina es va situar en el 10,74%.

Publicitat