Butlletí informatiu 27-05-2020

Unió de Pagesos celebrarà aquest cap de setmana el seu XIII Congrés Nacional a Falset, on reunirà 132 delegats sindicals d'arreu de Catalunya que definiran les línies estratègiques del sindicat per als pròxims anys i, a més, renovarà les responsabilitats a la Comissió Permanent Nacional.

Durant tres dies, el sindicat debatrà una nova estratègia sindical per “fer front a un mercat que no tracta el sector productor amb equitat”. Sota el lema Fem pinya per una pagesia forta, els delegats sindicals faran un debat sobre tres ponències: propostes agràries, organització i estatuts.

El sindicat proposa un seguit de mesures que han de fer valer la importància de la pagesia per al país i donar-li el protagonisme que li pertoca en les polítiques d’alimentació i medi ambient. Unió de Pagesos proposa mesures per al relleu generacional, per fer els costos de producció assumibles, per una Política Agrària Comuna que sigui per a la pagesia, per a mesures de millora de l’eficàcia de les explotacions, així com la protecció dels espais agraris i per aconseguir la paritat de serveis entre els del món rural i els de la resta de la societat.

L’acte d’inauguració del congrés, que tindrà lloc aquest divendres al teatre l’Artesana, comptarà amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, els portaveus de la Comissió d’Agricultura del Parlament, el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, l’alcalde de Falset, Carlos Brull i el coordinador comarcal del sindicat agrari, Josep Maria Montaner.

Foto: Moment de l'acte de presentació del congrés, la setmana passada a Reus.

ok20200130RdpCongresReus 1043x500

Publicitat