Informatiu cap de Setmana 04-07-2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va inaugurar el passat dijous la nova depuradora de Gratallops. Aquest equipament ha tingut un cost de 920.000 euros i és de tipus biològic amb procés de nitrificació amb fangs actius per aeració perllongada. La planta té una capacitat per tractar 65 m3/dia, equivalent a una població de més de 500 habitants. L’aigua tractada a la planta contribuirà a la millora mediambiental del barranc del Bosquet.

Durant la visita, el conseller Calvet va destacar que “és una inversió important, no només perquè ha suposat una inversió de gairebé 1 milió, sinó perquè les persones d’aquest territori la necessitaven”. L’activació d’aquesta depuradora “és un exemple de l’actual cicle de planificació, combinant la millora de les plantes actives amb la construcció de noves depuradores en municipis de petites dimensions”, va assegurar el conseller. També va destacar que és una obra “visualment adaptada en aquest territori, que compta amb un paisatge molt treballat amb l’home”.

L’Agència Catalana de l’Aigua, dins l’actual cicle de planificació (2016-2021), té previstes dotze actuacions de sanejament a la comarca, sis de les quals estan en curs (barranc de la Vila -Mas-Roig-, la Vilella Baixa, Margalef, Cabacés, millores a la depuradora de Falset i Escaladei). Les sis restants (Siurana Albarca, el Lloar, el Molar, la Vilella Alta i Bellmunt) estan previstes dins l’actual cicle de planificació. 

depuradora gratallops

Publicitat