Butlletí informatiu 27-05-2020

L’Ajuntament dels Guiamets ha organitzat tota una sèrie d’actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març. Les activitats comencen aquest divendres amb la xerrada “Les dones del moviment republicà irlandès”, a càrrec de Mireia Ros, llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. La conferència es basa en la tesi doctoral de Ros i gira al voltant de la importància i el paper que van jugar les dones dins del moviment republicà a Irlanda.

La guiametana Neus Català, lluitadora incansable pels drets i les llibertats, també els de les dones, és la protagonista d’una exposició de la pintora Vicky Roldán. “La resiliència de Neus Català” intenta expressar a través de la pintura les emocions i els sentiments que va provocar en l’autora la lectura del llibre “Un cel de plom” de Carme Martí, la vida novel·lada de Neus Català i la seva lluita per la memòria històrica. L’exposició és podrà veure del 6 al 8 de març al Casal de l’Olivera. La inauguració de la mostra comptarà amb la presència de l’artista i de l’autora de la novel·la.

Els actes de la Setmana de la dona treballadora continuaran el dia 7 de març amb la representació de l’obra de teatre W.I.T.C.H de la companyia Les fugitives. W.I.T.C.H. és una obra basada en un grup feminista que va existir a finals dels anys 60 a Nova York. El diumenge 8 de març l’Associació de dones dels Guiamets ha organitzat una caminada pel terme municipal que acabarà amb un vermut popular a la plaça de l’Església. A les 19 h i davant de l’Ajuntament tindrà lloc la concentració i lectura del manifest del 8 de març. A continuació al cafè de l’Ateneu es projectarà la pel·lícula “Mujercitas”.

setmanadonatreballadora

Publicitat