Informatiu cap de Setmana 19-09-2020

Ulldemolins celebra aquest diumenge 8 de març la 39a Diada gastronòmica de la truita d’espinacs amb suc. Al llarg de tota la jornada hi haurà activitats per a grans i petits que giraran al voltant de l’elaboració d’aquest plat tan tradicional. L’alcalde de la població, Sergi Méndez, explicava en declaracions a Ràdio Falset que la Diada de la truita amb suc “implica, de manera directa o indirecta, implica a tot el poble” i “és un important aparador per a que la gent de fora conegui Ulldemolins”.

La Diada de la truita amb suc celebra enguany la 39a edició. L’alcalde d’Ulldemonlins destacava que “és un orgull per al poble ser una de les festes gastronòmiques més antigues de Catalunya”. En aquest sentit, apuntava que ja estan pensant encom celebraran l’edició número 40.

Pel que fa al programa, durant el matí hi haurà una demostració de com s’elabora aquest plat a càrrec de les ganyadores de la passada edició. També tindrà lloc la sisena demostració xef junior, on seran els més petits els que faran una truita a la cassola. A partir de les 12 h, tindrà lloc la votació popular de la truita més ben decorada, mentre que a les 13 h el jurat d’honor anunciarà la truita guanyadora de l’edició d’enguany.

A banda, durant tot el dia hi haurà altres activitats com el cercavila amb el gegantó Galderic i la mulassa petita de Tarragona, matinades, un esmorzar popular o jocs tradicionals i un mercat d’artesania d’arreu del territori.

A les 18h del vespre i al Santuari del Loreto se celebrarà l’espectacle musical del grup de Gerard Marsal, Sara Sambola i Aleix Bové que servirà per posar fi a la Diada.

truita ambsuc

 

Publicitat