Informatiu cap de Setmana 04-07-2020

La Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat va decidir renovar el seu compromís i el de les institucions que hi són representades amb el projecte prioratí que té com a marc la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La renovació d’aquest compromís es concreta, en primer lloc, en la voluntat de seguir treballant per desplegar el Sistema de Gestió del paisatge Priorat-Montsant-Siurana (que es deriva de la candidatura a Patrimoni Mundial) com l’expressió de l’acord i l’aliança de tots els actors que intervenen en diferents nivells i competències en aquest paisatge i com un instrument privilegiat per afavorir-ne les interrelacions i la cooperació permanents. Es tracta de contribuir a fer possible la implementació àgil, eficaç i eficient d’aquest Sistema de Gestió, participant i cooperant, des dels seus àmbits respectius amb la representació més qualificada i escaient possible, per tal de garantir una bona capacitat estratègica, decisòria i executòria quan correspongui i en cada cas.

D’altra banda, la Comissió Permanent també va mostrar la seva voluntat de seguir impulsant la candidatura prioratina a la UNESCO, després de la retirada estratégica el passat mes de juny, en la reunió anual de la Convenció del Patrimoni Mundial, per taque sigui examinada més endavant. La retirada estratègica d’una candidatura és una opció freqüent en els processos d’inscripció en la llista de Patrimoni Mundial, amb la qual la Comissió Permanent es mostra convençuda del valor de la candidatura prioratina, i de la necessitat d’introduir millores en aquells aspectes que van ser requerits pels avaluadors.

La Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat està formada pels departaments de Cultura, Agricultura, Governació i Territori de la Generalitat, l’Observatori del Paisatge, l’associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Priorat.

paisatges priorat

Publicitat