Informatiu cap de Setmana 04-07-2020

Falset va acollir ahir dilluns la celebració del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, a la plaça de la Quartera. En l’acte es va llegir el manifest de la vaga feminista i diversos textos reivindicant la igualtat entre gèneres i denunciant les violències contra les dones i l’enduriment de les condicions de vida.

Les dones van entonar un cant per seguir la lluita en tota la seva diversitat. “Som: dones amb diversitat funcional, amb diversitat sensorial i intel·lectual, migrades i racialitzades, gitanes i paies. Les nostres edats són totes i ens sabem lesbianes, trans, bisexuals, inter, queer, hetero i asexuals. Som les que no hi són: som les assassinades, som les preses, som les que es van quedar a les fronteres i som les que es van quedar al mar Mediterrani i a tots els mars. Hem cridat plegades arreu de tot el planeta”.

Així mateix, el manifest va denunciar la precarietat laboral que pateixen alguns col·lectius com les treballadores del sector domèstic i de l’àmbit de les cures o la discriminació salarial. De mitjana les dones combren un 23% menys que els homes.

El col·lectiu també exigeix polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per a totes les dones en el sistema de protecció i recuperació enfront les violències masclistes. “Volem protocols i circuits diversos, les dones no som homogènies. Prou re-victimització. No som víctimes! Som supervivents! I hem sobreviscut gràcies a la sororitat i l’autodefensa feminisita”, afirmava el manifest.

En l’acte també van intervenir diverses persones que van reivindicar la igualtat de les dones en tots els àmbits de la societat, com ara en el món de l’esport: “avancem cap a la plena igualtat. Trenquem estereotips socials i mediàtics respecte l’esport femení perquè també som referents i tenim el mateix interés. L’esport no entèn de gènere. Les noies també fem esport. Si no veus l’esport femení t’estàs perden la meitat de l’espectacle”.

Les activitats del 8 de març a Falset van continuar amb un Aplec Llampec a càrrec del grup de zumba de la Vero i el Casal Carrasclet va organitzar el taller feminista “Quina és la força invisible que bloqueja la igualtat de gènere?”, a càrrec de Chloë FitzGerald.

8demarç

Publicitat