Imprimeix

L’ordre de tancament de bars, cafeteries i restaurants ha estat la principal afectació de la crisi del coronavirus d’aquest dissabte al Priorat. La mesura va ser decretada ahir per la Generalitat i a partir de les 00:00 h es prohibeix l’obertura de tots els locals de restauració i oci i àrees comercials per un període de 14 de dies.

Aquesta mesura se suma a les ja preses pels diferents consistoris de la comarca, que han prohibit l’activitat als parcs infantils o la realització d’activitats en els diversos equipaments públics. Així mateix, durant el dia d’avui s’han vist cues en supermercats o establiments de productes de primera necessitat de la comarca.

Un altre dels efectes de les restriccions de moviment decretades pel govern català, ha estat que moltes persones han decidit anar a passar els propers dies a les seves segones residències fet que ha suposat les queixes dels habitants del territori, que al·leguen que les zones rurals estan molt envellides i els serveis sanitaris es poden col·lapsar.

A totes aquestes restriccions s’hi suma, ara, la declaració de l’estat d’alarma per part del govern espanyol que, entre d’altres, limita la circulació de persones a tot l’Estat. L’executiu de Pedro Sánchez ha decretat que a partir d’aquest dilluns només podran circular “per les vies d’ús públic” aquelles persones que van a comprar aliments i altres productes de primera necessitat, aquells que necessiten anar a un centre sanitari o al seu lloc de treball o que han d’assistir ancians, menors o persones dependents.

Finalment, també s’ha decretat que els ministres de Defensa, Interior, Sanitat i Transports assumeixen totes les competències delegades a les diferents comunitats autònomes.

*Falset ha prohibit l'accés a les zones de joc infantils

parc falset tancat

Vist: 1242