Butlletí informatiu 20-01-2021

L’Ajuntament de Falset va aprovar aquest dijous un seguit de mesures econòmiques i fiscals per mitigar els efectes del Covid-19 en el teixit empresarial, en l’àmbit laboral i en el conjunt de la ciutadania. Aquest paquet inclou 4 mesures, que incideixen en les llicències d’ocupació de via pública, en la recollida de brossa comercial, en les taxes del mercat i en la quota de l’escola bressol.

Així doncs, els titulars de les llicències d’ocupació de via pública, és a dir les terrasses de bars i restaurants, no hauran de pagar la taxa corresponent durant el període que duri la situació d’emergència. Per tant, des del passat dissabte 14 de març, no se’ls liquidarà la taxa. Tampoc els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial durant el període que duri la situació d’emergència.

De la mateixa manera, els marxants del mercat que hagin vist suspesa l’activitat durant el període que duri la situació d’emergència no hauran de pagar la taxa corresponent d’aquest període i les famílies no hauran de pagar la quota de la Llar d’Infants l’Espígol corresponent al període durant el qual aquesta estigui tancada.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explicava que amb aquestes mesures “volem alleugerir la càrrega econòmica a què han de fer front els comerços i famílies, a conseqüència d’una situació excepcional que genera incertesa i preocupació”.

L’Ajuntament intensifica la neteja d’espais públics

Seguint les recomanacions del Departament de Salut, i atès que s’ha observat que la supervivència del Covid-19 en les superfícies pot ser molt variable, entre 2 hores i 9 dies, l’Ajuntament de Falset ha intensificat els procediments de neteja habituals dels espais d’àmbit públic. La utilització productes emprats així com la seva dosificació es farà seguint estrictament les recomanacions del Departament de Salut.

Així mateix, l’Ajuntament de Falset també recomana a les empreses privades i comerços que intensifiquin la neteja dels seus espais. D’altra banda, el consistori reitera a tota la població que cal quedar-se a casa, sempre que no sigui estrictament necessari i per raons d’absoluta necessitat. Insisteix a tots els falsetans i falsetanes en la importància de col·laborar amb les mesures que tenen com a objectiu la prevenció.

 

Publicitat