Butlletí informatiu 08-07-2020

El Consell Comarcal del Priorat i els ajuntaments de la comarca han emès aquest divendres un comunicat en el que manifesten la seva preocupació davant l’onada de desplaçaments cap a segones residències i domicilis de familiars des que es va decretar l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació d’alerta motivada pel COVID-19.

Seguint indicacions de la direcció general de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), els alcaldes demanen evitar els desplaçaments cap als municipis de la comarca, ja sigui cap a segones residències o cap a domicilis de familiars.

El president del Consell Comarcal del Priorat i alcalde de Gratallops, Xavier Gràcia, ha explicat en declaracions a Ràdio Falset, que “el millor és que la gent es quedi a casa”. “Al Priorat tenim una població molt envellida, per la qual cosa, som un territori molt vulnerable als efectes del coronavirus”, destacava.

Gràcia ha afirmat que el passat cap de setmana, just després de l’ordre de confinament decretada per la Generalitat, alguns pobles van patir un “augment significatiu” de persones que van arribar a les seves segones residències o als domicilis familiars. És per això que els alcaldes prioratins volen evitar aquests desplaçaments ja que “per una banda, els desplaçaments per motius no recollits als decrets i resolucions de les autoritats competents estan prohibits i seran sancionats, però, sobretot, per no haver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència”

Així mateix, el president del Consell Comarcal del Priorat també ha dit que els recursos sanitaris de la comarca “estan pensats per a la gent que viu aquí i no serien capaços d’assumir un alt volum de persones”. Tant Gràcia com la resta d’alcaldes dels 23 pobles prioratins, insisteixen en que “tot el que sigui mantenir-se a casa i limitar la mobilitat ajudarà a controlar la propagació del coronavirus als nostres pobles i protegir la població de risc”.

El comunicat acaba amb una apel·lació directa a totes aquelles persones que s’estimen la comarca: “Tots volem que els nostres pobles continuïn vius. Si us plau, en aquests dies, si estimes el teu poble, no vinguis”.

paisatge priorat

Publicitat