Informatiu cap de Setmana 24-10-2020

Una fuita de gas argó liquat en un vagó d’un tren de mercaderies perilloses a l’estació de Marçà- Falset va obligar a activar el el Pla TRANSCAT aquest dijous al vespre. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar fins a cinc dotacions dels bombers de la Generalitat, que en un primer moment van intentar indentificar l’origen de la fuita i la resta de productes que transportava el tren afectat per, d’aquesta manera, definir l’estratègia d’actuació.

Després de la inspecció, es va concretar que la fuita era deguda a un problema de soprepressió de la cisterna. Bombers i tècnics de l’empresa propietària de la mercaderia van vigiliar que la vàlvula de sobrepressió acabés de fuitar i un cop la cisterna va recuperar els valors normals de pressió es va donar l’incident per solventat.

L’incident, que no va generar un risc per a la població, va afectar diversos trens de passatgers que circulaven per la R-15. Després d’una estona aturats, els convois van poder passar per l’estació de Marçà- Falset, això sí, per la via més llunyana al tren accidentat per respectar el perímetre de seguretat definit al voltant del tren. Així mateix, Renfe va habilitar un Servei alternatiu per carretera entre les estacions de Pradell i Móra la Nova.

*Foto: Bombers de la Generalitat

incident tren estacio marçà

Publicitat