Informatiu cap de Setmana 30-05-2020

Davant dels nombrosos dubtes generats sobre què es considera activitat essencial i què no, els agents rurals van emetre un comunicat aquest dilluns en el que aclarien si activitats com l’agricultura o la ramaderia es consideren essencials. Segons el cos tan els treballs agrícoles com els ramaders es mantenen com a serveis essencials i per tant, continuen autoritzats els desplaçaments per a realitzar les activitats professionals directament relacionades amb aquestes activitats. Inclosa la crema de restes vegetals, degudament autoritzada.

Pel que fa a la resta de desplaçaments als espais públics del medi rural i natural només es poden fer desplaçaments al lloc de treball ( professional ) que sigui essencial (inclou explotacions agrícoles, ramaderes i forestals), el retorn a la residència habitual, l’assistència i cura a persones grans, menors, dependents, discapacitades o especialment vulnerables, passejar les mascotes, només a l'entorn immediat de la residència habitual i de manera individual, i altres causes de força major o de necessitat, que es puguin justificar.

Per contra, no es poden fer passejades, excursionisme o senderisme, escalada, parapent o càiac, etc. També està prohibida la caça i la pesca continental i les trobades, aplecs i focs d’esbarjo en zones naturals. De fet, les autoritzacions de foc d'esbarjo han quedat suspeses mentre duri l'estat d'alarma.

El Cos d'Agents Rurals segueix patrullant el medi rural i natural i continua aixecant acta en tots aquests casos per presumpte incompliment del deure de confinament.

agentsrurals

Publicitat