Informatiu cap de Setmana 30-05-2020

L'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Priorat fa crida al voluntariat atesa la situació d'emergència sanitària que vivim amb motiu de l’afectació de la COVID-19. Des dels serveis socials recorden que en la prestació de l’atenció social bàsica a la comarca del Priorat resulta fonamental el paper que desenvolupen entitats com Creu Roja i Càritas, que treballen de manera coordinada amb els respectius ajuntaments i els tècnics socials del Consell Comarcal. Tot plegat és imprescindible per garantir l'atenció a les famílies més vulnerables.

Des d’aquesta perspectiva, el Consell Comarcal insisteix que aquelles persones que puguin fer tasques de voluntariat, en aquests moments, es posin en contacte amb el seu respectiu ajuntament o amb l’entitat del tercer sector que prefereixin. “La força d'aquestes entitats radica en el número de voluntaris que tenen, amb la qual cosa comptar amb un major número de voluntaris ens ha de permetre aplicar i coordinar millor totes les actuacions que aquests dies es duen a terme des dels Serveis Socials del Priorat”, explica el president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia. “Més que mai cal ser conscients de la importància de la solidaritat i el voluntariat com a element cohesionador de la comarca”, afegeix.

En aquest moment, els serveis socials estan considerats “serveis essencials”. Des d’aquest punt de vista, l'àrea de serveis socials treballa, en primer lloc, per garantir l’atenció social bàsica orientada als perfils de vulnerabilitat, d’acord amb el Pla PROCICAT de la Generalitat i d’acord amb les mesures d’alerta epidemiològica i de distanciament social preses per l’autoritat sanitària. L’atenció social prioritza a les famílies vulnerables i els infants i joves a càrrec, les persones grans en situació de dependència amb dèficit de suport familiar i les persones sense llar i sense sostre.

Després de dues setmanes de confinament, els serveis socials  constaten un augment de la vulnerabilitat de determinades famílies amb dificultats econòmiques. L’actual situació d’emergència sanitària també demana un esforç important pel que fa a les tasques de coordinació amb els diferents ajuntaments per tal de garantir l'atenció de les persones sense llar i sense sostre. Es tracta, en aquests casos, d’assegurar que aquestes persones realitzen el confinament i, en cas de necessitat sanitària lleu, oferir-los un espai on puguin recuperar-se de la infecció. El treball de serveis socials aquests dies també presta atenció a totes aquelles situacions que es puguin donar vinculades a la infància en risc i a la violència masclista.

consell comarcal

Publicitat