Informatiu cap de Setmana 30-05-2020

La DO Montsant vol posar en valor el producte de proximitat. Amb aquest objectiu està treballant conjuntament amb diversos agents econòmics de la comarca del Priorat i de la demarcació de Tarragona, per tal que, com explicava la seva presidenta, Pilar Just, el dia després de la crisi del COVID-19, “els cellers de la DO puguin sortir amb més força i oferir els seus productes a un mercat que, fins ara, potser no havia reconegut prou aquests vins”.

La presidenta de la DO Montsant destacava que al Camp de Tarragona hi ha un mercat de proximitat molt potent. “Hem d’aconseguir que el sectors de la restauració, les botigues especialitzades o el turisme apostin pel producte de proximitat”, afirmava. En aquest sentit, Just destacava que si bé en ciutats com Reus, per exemple, la presència dels vins de la DO Montsant és constant, “hem de treballar més en tota la costa”.

Just també explicava que aquesta crisi servirà perquè la nostra societat canviï la perspectiva. “Hi haurà un abans i un després. Ens hem adonat que vivim massa depressa i cal que alentim els nostres hàbits i valorem el que tenim més a la vora”, afirmava. Així, afegia que creu que “a partir d’ara la gent tindrà més presents conceptes com territori, el valor del producte de proximitat o la defensa dels productes de la terra”.

El 85% dels cellers de la DO Montsant han patit una important caiguda en les vendes. El 15% restant són cellers que subministren grans superfícies, i, aquests, segons Just, fins i tot han augmentat les vendes. La presidenta de la DO alertava de les dificultats que tindran la majoria dels cellers un cop s’aixequi el confinament: “hem de tenir en ment que, quan això s’acabi, les coses seran difícils per molta gent i des de la DO hem de crear les estratègies necessàries perquè tots els cellers puguin tirar endavant. Hi ha cellers en una situació dramàtica”.

Per fer front a la crisi i poder donar sortida a l’estoc dels cellers, la DO Montsant també ha habilitat un apartat del seu lloc web en el que s’hi poden trobar tots els vins dels cellers que es poden comprar online o el contacte dels productors per tal de poder fer les comandes. “Hem rebut moltes demandes de consumidors que volien comprar vi online i hem habilitat aquest espai per ajudar als cellers a vendre el seu producte”, aclaria.

domontsantpaisatge

Publicitat