Imprimeix

La Cambra de Comerç de Reus, els Consells Comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta i els Ajuntaments de les capitals d’aquestes comarques (Reus, Montblanc, Falset, Móra d’Ebre i Gandesa) s’han coordinat per desplegar al territori el programa #QueCapEmpresaTanqui. Es tracta d’una iniciativa del Consell General de Cambres de Catalunya que té com a objectiu impulsar i alinear al territori les accions de suport al teixit productiu davant els efectes de la COVID-19.

Durant la trobada, Cambra, Consells Comarcals i Ajuntaments es van comprometre a intensificar el diàleg per coordinar les accions en favor de les empreses. La cambra va explicar el paquet de mesures que engloba el programa #QueCapEmpresaTanqui. Entre d’altres, es preten impulsar videojornades per donar resposta qualificada a les inquietuds de les empreses en els temes més crítics; la digitalització dels certificats d’origen i de diversos serveis i tramitacions; la formació on-line; la col·laboració amb SECOT per assessorar empreses amb dificultats; la creació de compradesdecasa.cat, la plataforma de foment del consum de proximitat i, en general, l’assessorament integral per a qualsevol casuística que hagin d’afrontar les empreses del territori.

Tots els participants van estar d’acord en el rol decisiu que el món local ha de jugar en la reactivació econòmica, un objectiu per al que és necessari que l’Estat permeti als consistoris fer ús dels seus romanents per injectar liquiditat a l’activitat econòmica del territori.

Precisament el president de la Cambra, Jordi Just, va afirmar afimat que “la voluntat de col·laboració en qüestions de promoció econòmica a la demarcació és una de les prioritats de la Cambra en aquesta nova etapa que va començar fa un any, i ja ho veníem fent amb la descentralització de serveis, però ara la situació ens obliga a fer un pas més en benefici del nostre teixit empresarial, que necessita accions concretes, urgents i coordinades”.

delegacio

Vist: 1023