Informatiu cap de Setmana 28-11-2020

El govern de la Generalitat va iniciar aquest dilluns les obres d’emergència que permetran assegurar la connectivitat a diverses zones del territori. En concret, els treballs han començat en el tram Bagà-Puigcerdà i abans que acabi el mes de maig s’iniciaran la resta de trams, entre els quals s’hi inclou el de Móra la Nova- Falset, el qual permetrà que la infrastructura de fibra òptica de la Generalitat arribi a Tivissa, la Serra d’Almos, Guiamets, Capçanes, Marçà i Falset.

La declaració com a obres d’emergència de l’estesa de fibra en aquests trams ha estat motivada per la voluntat del Govern de garantir la connectivitat a tot el territori en un moment en què les mesures imposades per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19 han provocat uns increments de trànsit d’Internet, de mitjana, d’entre un 50% i un 80% a Catalunya i han convertit la connectivitat en un bé de primera necessitat per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials com ara teletreballar, la formació online, garantir el comerç online, els tràmits i les relacions socials en línia.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació.

El Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya.

fibra optica

Publicitat