Informatiu cap de Setmana 11-07-2020

L’edició d’aquest 2020 del festival En Veu Alta de Pradell no se celebrarà a causa de la COVID-19. Així ho han decidit l’organització i l’Ajuntament del municipi, que s’han emplaçat a treballar de cara a l’edició del 2021. Jordina Biosca, directora del festival, explicava des de l’organització “vam proposar als ajuntaments la possibilitat de celebrar l’EVA, repensar-lo o aplaçar-lo”. En el cas de Pradell, Biosca afirmava que “sobretot pel gran volum de persones que acudeixen al poble durant el festival, l’ajuntament va decidir aplaçar-lo fins al 2021”.

Malgrat això, l’EVA tira endavant al Penedès aparcant el seu format habitual per una versió estesa en el temps. De la seixantena d’espectacles i activitats previstes inicialment, el Festival treballa per reubicar-ne tants com sigui possible entre els mesos de juliol i octubre. El festival doncs, no tindrà enguany un programa amb tot el calendari d’actes sinó que s’aniran anunciant dia a dia, a mesura que es tanquin dates i d’acord amb la situació que marqui l’evolució de la Covid19. Biosca explicava que “tot i que sobretot per qüestions de logística alguns espectacles poden caure de la programació, durant quatre mesos tindrem espectacles EVA disseminats per tot el territori de l’Alt i el Baix Penedès i també a Capellades”.

Així mateix, I per tots aquells incondicionals del festival, s’han programat els #TastetsEVA, una aposta per mantenir viu el sector cultural en la que els artistes programats al festival mostren en uns vídeos elaborats durany el confinament un petit fragment dels seus espectacles. “Tots els artistes s’hi van mostrar disposats” explicava la directora de l’EVA, que afegia que “hem remunerat l’elaboració d’aquests vídeos perquè ja n’hi ha prou de que els artistes fem feina gratuïta”. Els vídeos del #TastetsEVA seran càpsules d’entre un i quatre minuts que es penjaran a les xarxes socials del festival a partir del 5 de juny, quan havia de començar l’edició penedesenca 2020.

Jordina Biosca també va lamentar el moment complicat pel que està passant el sector cultural i destacava que l’EVA pugui seguir endavant. “La situació de la COVID-19 no ajuda tot i que, com sempre, la cultura és la nineta dels ulls en període electoral però després ja és un altre tema”. En aquest sentit, Biosca reconeixia que l’organització de festivals sí que es beneficia de diner públic però no els professionals en sí.

Així, i en paral·lel a la reprogramació del festival, l’EVA ha llençat un vídeo per reivindicar tots aquells professionals, sovint invisibles, que formen part del sector cultural. Alguns dels artistes de l’EVA presenten l’equip i posen en valor la necessitat d’aquest teixit humà i professional perquè festivals com l’EVA, i tants d’altres, puguin ser realitat.

EVA20 Cartell Horitzontalok 1

 

Publicitat