Informatiu cap de Setmana 11-07-2020

Unió de Pagesos alerta que el preu de l’ametlla s’ha reduït en un 32% des del gener del 2020, de 5€/Kg gra als darrers 3,40€/Kg de la segona setmana de juny, segons la Llotja de Reus, assolint el nivell de preus del 2012. El preu de Reus se situa uns 20-30 cèntims d’euro per sota la resta de llotges de l’Estat, però la davallada s’emmarca en una baixada generalitzada de l’ametlla a totes les llotges.

Unió de Pagesos reclama al Ministeri d’Agricultura que reguli les llotges agroalimentàries de referència, per fer-les transparents, i que els preus que determinen responguin a la realitat del mercat. El sindicat considera inacceptable que els preus que s’acabin pagant als pagesos se situïn per sota els costos de producció; per tant, reitera al Ministeri que és imprescindible que la Llei de la Cadena Alimentària estableixi l’obligació de tenir en compte als contractes agroalimentaris clàusules que facin referència als costos mitjans de producció.

El sindicat agrari també demana al Ministeri que estudiï la recuperació de l’ajuda d’Estat a superfícies de fruita seca, de fins a 120,75 €/ha, per a les superfícies d’ametller de baix rendiment, bàsicament de secà, que es veuen especialment afectades per la situació de davallada del preu de mercat. Aquestes superfícies aporten uns beneficis mediambientals, de biodiversitat, lluita contra l’erosió i manteniment de l’ecosistema rural que cal preservar i reconèixer.

Publicitat