Butlletí informatiu 17-04-2024

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset va acollir aquest dimarts la presentació del llibre Tornarem a vèncer, d’Oriol Junqueras i Marta Rovira. L’acte, organitzat per Esquerra Republicana del priorat va comptar amb la presència del diputat al Parlament Ferran Civit.

Civit va explicar que “en un context normal serien els propis autors els qui presentarien el llibre” i va recordar que Junqueras es troba a la presó i Rovira a l’exili. Segons el diputat d’ERC “l’1 d’octubre va significar un pas de gegant però no n’hi va haver prou ja que l’Estat Espanyol ens va aplicar el 155. No n’estem orgullosos, no hem estat a l’alçada, i aquest llibre vol explicar els passos a seguir a partir d’ara”.

Així va exposar que Tornarem a vèncer és la proposta política dels republicans que passa per l’amnistia i l’autodeterminació. “Tenim el deure de fer un païs millor, necessitem les eines per fer que els ciutadans de Catalunya puguin viure amb garanties a qualsevol punt del país”, va destacar. En aquest sentit, el diputat republicà va demanar que per aconseguir la independència cal “eixamplar la base i més determinació”.

Civit també va fer referència a la qüestió de l’indult. El diputat va explicar que l’estat “com a institució superior concedeix el perdó a certes persones però no assumeix cap culpa”. De fet, va afegir que l’Estat Espanyol ha indultat “a violadors, assassins i corruptes i ara perdonarà a una gent que únicament va convocar un referèndum”. Així mateix va recordar també que l’indult només es pot concedir a persones que han estat condemnades i per tant “exclou bona part de les persones encausades com ara la Tamara Carrasco, els exiliats, els detinguts per les accions del Tsunami o a la batalla d’Urquinaona”.

La presentació del llibre tenia les places limitades a causa de la pandèmia de la COVID-19. És per això que també es va emetre a través del canal de Facebook d'Esquerra Priorat.

tornaremavencer

Publicitat